Terug in Amsterdam..

.. en dat betekent onrust. Ik wil de wereld leren kennen, het leven ontdekken, keuzes maken, doorgaan, nieuwe dingen meemaken en nog meer inspiratie opdoen voor de invulling van mijn toekomst. Er is mij vaak verteld dat ik eens rustig aan moet doen, maar ik heb dromen te vervullen en met stilzitten bereik ik ze niet. Het weekend heb ik doorgebracht met familie. Het was ontzettend fijn om ze weer te zien, één broer + schoonzus en twee neefjes moet ik nog even opzoeken, hopelijk volgend weekend! Op maandag ben ik weer naar mijn massageopleiding gegaan en op deze dag sliep ik na een maand voor het eerst weer thuis. Ik werd er onrustig van, want ik wil door en nieuwe dingen leren. Ik wilde huilen en schreeuwen, omdat ik geen geduld heb. Ik moet door en mijn volgende stap zetten. Om de onrust te stoppen heb ik vast mijn volgende ticket geboekt naar Spanje. 21 juni vertrek ik om 6 dagen per week voor een duikschool te gaan werken. Toen ze mij aannamen wisten ze nog niet wat ze mij gaan laten doen. Misschien ga ik in de duikwinkel werken, misschien help ik op de boot. We zien het wel. De eerste Engelse teksten hebben ze mij al gemaild om naar het Nederlands te vertalen en er is mij beloofd dat ik een beroemde auteur van de Costa Brava word. Ik krijg dus collega’s die ook dromen, dus het moet helemaal goed komen. Deze baan duurt maar twee maanden en ik moet vanaf september ook weer iets uitdagends doen, dus diezelfde maandagavond solliciteer ik op een customer servicefunctie in Johannesburg, Zuid-Afrika. Dinsdagochtend krijg ik al twee mails van het bedrijf over een stappenplan, een Skypegesprek voor meer informatie en over zes weken zou ik eventueel kunnen starten. Oh mijn god, alles wat ik wil zou dus uit kunnen komen. Wil ik dit echt of toch studeren?

Ik heb mijn leven even aangepast. Vier dagen achter balie van de Gemeente vind ik te veel van hetzelfde. Die ene maand dat ik thuis ben werk ik nog maar drie dagen per week. Dat betekent dat ik elke week naar de markt kan en heel rustig aan boodschappen kan doen. Ik heb tijd om geld te besparen door goedkopere boodschappen te doen en om vers en gezond te koken. Terwijl ik op de markt loop besef ik me:

Terug in de Bijlmer…

.. is het leven net zo fijn als vroeger in Nijkerkerveen. Mensen zijn vriendelijk, geduldig, behulpzaam en goed van vertrouwen. Nadat ik bij de Albert Heijn ben geweest sluit ik achteraan in de rij van de pinautomaat. Ik ben de negende wachtende. Ik besef me dat ik bijna nooit geld pin in Nederland, dus het voelt als een vakantieachtige activiteit. Ik heb een nieuwe missie en dat is voortaan zoveel mogelijk groenten en fruit van de markt kopen in de hoop dat het minder bespoten is door gifstoffen dan in de supermarkt. En ik moet mijn schuld van €1,50 van een maand geleden bij de groenteman afbetalen. Hij wist niet eens dat ik die schuld had, omdat ik mijn vorige aankopen bij een vrouw had gedaan. Hij bedankt me en vraagt me of ik niet voor hem wil komen werken. ‘Ik hou van eerlijke mensen.’ Hij wil online kleding verkopen, maar is niet goed met computers. ‘Je kan veel geld verdienen!’, spreekt hij me toe. En ik heb weer inspiratie. Het liefst wil ik na de zomer toch weer gaan studeren, een Master Information Studies. Alleen moet ik een manier vinden om geld te verdienen, aangezien ik niet bij de Gemeente kan blijven werken nu ik er twee maanden tussen uitga. Ik heb gisteren nog even uitgezocht of ik de premaster nog kan halen om in september te kunnen beginnen. Wat tijd betreft zou het een flinke opgave worden. Als ik het kan opbrengen om van 6 juni tot 22 juli 30 uur per week te studeren naast mijn werk (wat vanaf 21 juni 48 uur per uur is) dan kan ik het halen. Keuzes… Terwijl ik naar huis loop word ik weer uit mijn gedachten getrokken. Mijn tas ligt op de grond. De band is geknapt. ‘Je tas is te zwaar!’, spreekt een man mij toe. ‘Tja, ik wilde alles kopen’, antwoord ik hem. Spontane mensen! Ik hou er van. De Bijlmer the place to be! Misschien moet ik Zuid-Afrika toch maar niet doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s