De grote uitdaging 80% tarwevrij met uitzicht op zee

Ik ben vrolijk, voel me gelukkig, heb genoeg tijd voor mezelf, spreek de hele dag Engels en Spaans of een mix ervan. Ik probeer Frans en Catalaans te verstaan, maar dat is tot nu toe nog een hopeloze missie. Binnenkort neem ik waarschijnlijk wat Franse les, want de duikschool wil heel graag dat ik de snorkeltours in het Frans uit kan leggen.

Tot nu toe werk ik elke dag in de Kiosk aan het strand. Mijn leven is bijna stressvrij en iedereen is super aardig en toch ben ik na een halve dag werken heel erg moe. Iets wat voor mij niet nieuw is. In Nederland ging ik na een dag werken ook bijna elke dag even slapen. Mensen die mij kennen weten dat slapen een van mijn grootste hobby’s is. Je zou denken dat ik lui ben, maar dat ben ik niet. Sinds twee jaar weet ik dat ik voedselintolerantie heb, doordat mijn keel ineens op begon te zwellen nadat ik bepaalde producten at. Ik ben intolerant voor soja, pinda, tarwe en heb reacties op verschillende fruit en groente soorten. Toen de dokter mij dit twee jaar geleden vertelde raakte ik even in paniek. Ik wilde babyvoeding bestellen en verder niets meer eten. Deze gedachte is vrij normaal voor iemand die hier last van krijgt. Je gaat op zoek naar voedsel waar je niet bang voor hoeft te zijn. Mijn reacties op pinda’s en soja waren sterk en beangstigend genoeg om er direct mee te stoppen, maar stoppen met tarwe is nogal een opgave wat me na twee jaar nog steeds niet is gelukt. Brood, pasta, pizza, koekjes, ontbijtgranen, couscous ik vind het heerlijk, maar krijg er buikpijn van en hooikoorts aanvallen, wondjes in mijn mond en een sinaasappelhuid. Ontzettend veel eten bevat tarwe en ik houd enorm van Italiaans eten. Dus het is een grote uitdaging voor mij. Er bestaat wel tarwevrije pasta maar dat bevat vaak soja en dan kies ik waar ik het minst op reageer.

Gelukkig zijn mijn reacties tot nu toe niet levensgevaarlijk en heb ik de kans om mijn voedingspatroon stap voor stap aan te passen. Aangezien mijn leven nu op voeding na stressvrij is, is dit weer een mooi moment om aan mezelf te werken. De gewoonte (om cheeseburgers, stokbrood en pizza te eten) die ik sinds afgelopen dinsdag heb aangenomen ga ik weer afleren. Geïnspireerd door mijn moeder die sinds kort haar voedselpatroon heeft aangepast naar puurder eten en door mijn nieuwe collega die e-nummervrij probeert te eten. Mijn doel is om vanaf nu 80% van mijn maaltijden tarwevrij te eten en ik ga de percentages niet precies bijhouden. Ik ben heel benieuwd of ik over een paar weken meer energie heb en mijn voedselstress ook verdwenen is. Als iemand nog tips/adviezen heeft. Heeeel graag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s