Wauw Barcelona is echt geweldig!!

Na mijn afscheid in L’Estartit afgelopen dinsdag ben ik naar Barcelona gereisd met een te zware koffer en een grote tas. Er is mij verteld dat ik er met 2 tot 3 uur zou zijn. Dat zal ook vast wel kloppen als je de reis in een keer goed doet en perfect plant. Ik hou niet van plannen en alles hoeft van mij niet perfect te gaan, dus deed ik er ongeveer 5 uur over. Met de bus ging ik naar Girona, daar pakte ik de trein naar Barcelona en vanaf daar de metro naar Barceloneta. De metro in Spanje was achterlijk warm, dus ik zweette me kapot. Ik vond het ook niet eenvoudig om in een keer de juiste metro te pakken dus ging ik even mis en moest ik weer terug. Trap op, trap af met te veel en te zware bagage. Waarom wilde ik ook alweer zoveel spullen meenemen? Gelukkig bood een vriendelijke jongen mij aan om mij te helpen tillen na 5 keer trappen op en af te gaan.

Na een kwartier lopen kwam ik aan bij hostel Equity Point Sea. Een hostel dat niet eens zo duur is en vrijwel aan het strand staat. De locatie is echt geweldig. Ik kreeg een sleutel voor kamer 108 bed nummer 3. Nummer 3, daar is mijn lievelingsgetal weer. Er zijn zeven bedden, allemaal bezet. Toen ik in de kamer kwam werd ik direct aangesproken door een jongen uit Noorwegen, Nils. Hij was aan het reizen met zijn vriendin Silje en Matthew, een vriend van haar uit California. In bed nummer 6 lag Brant, uit Ohio. Nils vroeg of ik mee uit ging en ik vroeg Brant mee. We waren een team en met zijn vijven gingen we op zoek naar eten en belanden we daarna in de kroeg. De DJ was een ontzettend interessant figuur. Hij stond in een soort kooi van tralies en flirtte en danste de hele avond met zijn eigen spiegelbeeld. De ventilator blies wind door zijn lange haren voor een extra wild effect. Toen ik hem vertelde dat ik zijn moves wel heel inspirerend vond bedankte hij me en vertelde dat hij in zijn hoofd net deed alsof hij alleen op zijn kamer was.

De dag erna hebben we de hele dag op het strand doorgebracht, gezwommen en veel gekletst. Dat is wat ik zo leuk aan reizigers vind, ze zijn over het algemeen oprecht geïnteresseerd in hoe je leeft en denkt om daar weer inspiratie uit te halen. Als je open en oprecht geïnteresseerd bent en er ook nog een klik is kun je binnen 3 dagen vrienden voor het leven zijn. ’s Avonds zijn we weer uit eten gegaan en daarna een club. Eric Prydz van de hit Call on me was de DJ. Ik heb er niet zoveel verstand van allemaal. Voor mij was uitgaan naar een club nog vrij nieuw. We waren niet zo goed voorbereid. Bij de deur werden we geweigerd, omdat de mannen slippers droegen. Brant en Matthew gingen terug naar het hostel om schoenen aan te trekken. Nils had helemaal geen schoenen mee tijdens het reizen, dus dat leek mij nogal een lastige uitdaging. Nils vond het helemaal niet zo lastig. Hij ging op zoek naar afgetrapte schoenen van zijn maat. Toen hij mij dat vertelde dacht ik, ‘om 1.00 uur is er toch geen kraampje of winkeltje meer open’. Toen sprak hij een illegale bierverkoper aan. Het duurde even voordat het kwartje bij mij viel. Hij deed een bod op de afgetrapte schoenen. Het kostte hem twintig euro om zijn sandalen om te wisselen voor de gympjes met gaten, maar zijn missie was geslaagd. We konden de club in. Ik keek mijn ogen uit. Jongens die veel jonger waren dan ik probeerde vrouwen van alle leeftijden de VIP ruimte in te trekken. Soms vergat ik even te dansen, omdat ik uitgaan op plekken waar veel drugs gebruikt wordt niet zo gewend ben. Even ging er door mijn hoofd dat ik misschien maar geen kinderen zou willen, zodat ik mij later geen zorgen hoef te maken als zij op plekken als deze komen.

Vandaag was het tijd om de stad een beetje te verkennen. Ik ben verliefd geworden op Barcelona. Een stad aan de zee vind ik echt de perfecte combinatie. Misschien gaat deze stad nog wel een van mijn meest favoriete plekken op aarde worden. Morgen vertrekken mijn nieuwe reizigersvrienden en ga ik lunchen met een profvoetballer uit Australië. Zaterdag vlieg ik alweer terug naar Nederland. Op naar het volgende avontuur. Vanaf dinsdag ben ik voor 3,5 week katoppasser in Hilversum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s