Eten met Elite, emigratietwijfels en wonen in Hilversum

Zaterdag ben ik terug gekomen in Nederland. Nadat ik mijn familie heb bezocht ben ik doorgegaan naar Harderwijk. Een van mijn vriendinnen die ik al sinds de basisschool ken gaat binnenkort trouwen! Gelukkig hoefde ik vanwege al de wijzigingen in mijn planning haar vrijgezellenfeest niet te missen. De dames van het vrijgezellenfeestje hadden bedacht dat ik die avond een verrassing zou zijn op het feestje dus niemand had de toekomstige bruid verteld dat ik zou komen en dat vond ik een heel bijzonder gevoel. Het dagprogramma had ik gemist, want toen was ik nog aan het vliegen. Tijdens het diner kon ik aanschuiven om te eten met de toekomstige bruid en haar vriendinnen waaronder Elite. Elite was de nieuwe naam van de dame tegenover mij, omdat ze mij deed denken aan de dames aan mijn balie in de Elitebuurt Amsterdam Zuid. De dames die weten wat ze willen en hun leven op orde lijken te hebben. Maar net als bijna iedereen had deze Elite dame ook een verborgen kant. Ze speelt namelijk Pokemon Go en gebruikt haar zoontjes als excuus.

Ondertussen was ik bezig met een sollicitatie in Portugal, Lissabon, voor een callcenter met een jaarcontract. Een geweldige manier om eenvoudig te emigreren, want alles wordt geregeld. Maar nu ik mijn familie en een deel van mijn vrienden weer gezien heb en een dag door heb gebracht in Amsterdam ben ik toch even gaan twijfelen of ik alweer wegga. Het is fijn en bijzonder om met mensen te zijn die je dierbaar zijn. En ik vind het heerlijk om in Amsterdam te zijn, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk ondanks alles en iedereen je dromen uit te laten komen en een van mijn dromen is toch echt een tijd in het buitenland te wonen en te werken en talen te leren. Ik heb uitstel van bedenktijd gevraagd en ga misschien even kijken of ik mijn droombaan in het buitenland kan vinden in plaats van een callcenter baan.

Gelukkig heb ik nu de kans gekregen om een tijdje op een kat, inclusief huis, auto, fiets, piano en trampoline in Hilversum te passen. Zo kan ik lekker veel alleen zijn om na te denken en toch iedereen opzoeken als ik wil. Ik vind het heerlijk om elk jaar of liever elke maand een ander leven te leiden, dan ontdek ik steeds een beetje meer van mezelf. Ik ben nieuwsgierig en wil zoveel mogelijk leuke dingen van het leven leren kennen en alles even proberen. Nu heb ik 3,5 week de kans om te kijken hoe het is om voor een kat te zorgen en piano te leren spelen. Maar wat ik nog fijner vind is dat ik de tijd en ruimte heb om aan een van mijn grootste dromen te werken en dat is een boek schrijven met als doel mijn verleden te verwerken, ruimte in mijn hoofd te creëren en plaats te maken voor nieuwe uitdagingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s