Het leven vanuit het prachtige Hilversum

Ondanks dat de allergoloog mij allergisch voor katten heeft verklaard gaat het tussen Kittycat Otis en mij hartstikke goed. Zodra ik ontzettend hard moet niezen, mijn ogen jeuken en mijn ademhaling ietsjepietsje benauwd wordt weet ik dat ik weer moet stofzuigen.

Sinds ik ooit begonnen ben met studeren zit er een soort prestatiedrang in mij. Zo’n gevoel waarbij je je alleen comfortabel voelt als je kunt zeggen dat je druk bent. Op van die momenten dat ik even geen stress had of even niets hoefde, raakte ik bijna in paniek, omdat ik dacht dat ik niet nuttig bezig was. Ik was ontzettend goed in druk zijn, oververmoeid raken en doorgaan. Gevoel uitschakelen en verder met een beetje koffie. Rennen en vliegen tot je er duizelig van wordt en bij een coach beland. Een coach, die mij niet kon helpen, omdat ik al te ver gegaan was en hulp van hogerop moest gaan zoeken en uitrusten. Overwerkt, gewoon omdat ik alles wil leren, alles wil snappen, alles wil weten en kunnen, terwijl mijn chaotische hoofd ondertussen door schreeuwt en teksten blijft herhalen totdat ik ze opschrijf. Het moment van het boek is dus echt nu, want het idee dat het boek nog niet geschreven is leidt me ontzettend af om te kunnen functioneren in een fulltime baan.

Ik heb gemerkt dat werk achterlijk veel tijd in beslag neemt, meer dan dat ik er op dit moment aan besteden wil, want mijn sociale leven en mijn geestelijke leven raken verwaarloosd. Ik had met mezelf afgesproken om pas weer te beginnen met solliciteren zodra ik mij ga vervelen. Na 9 dagen leven met dat idee heb ik mij nog geen seconde verveeld. Wachten tot ik mij ga vervelen is dus niet echt een optie, want dat zou nog wel erg lang kunnen duren. Inmiddels heb ik gisteren voor het idee gesolliciteerd op een parttime baan, gewoon ter oriëntatie en ik ben weer een beetje aan het werk bij de Tweede Steeg, maar dat voelt niet echt als werken, dat is gewoon gezellig. Net als bij de meeste banen krijg ik mijn geld niet direct op dezelfde dag uitbetaald, dus moet ik nog even wachten. Ondanks dat ik niet zo vaak spullen of kleding koop lukt het mij ook altijd heel goed om mijn geld op te maken, aan vliegtickets en treinkaartjes of opleidingen en cursussen.

Simpel gezegd ben ik bijna blut. Het is natuurlijk niet mega relax om blut te zijn maar wel ontzettend inspirerend en goed voor het milieu. Ik gooi bijvoorbeeld bijna geen etensresten weg, maar omdat ik niet elke keer precies hetzelfde wil eten maakt het me ook creatief. Zo eet ik de ene dag rijst met bonen en avocado en stop ik de volgende dag of een uur later de restjes in een wrap met kruidenkaas en geloof ik zelf dat ik een compleet andere maaltijd heb. Ook beland ik steeds picknickend in verschillende parken in plaats van op een terras. En ik besef hoe ontzettend veel aardige behulpzame mensen er bestaan zodra je om hulp vraagt. Zo werd mijn oproep naar vakantiegangers/tijdelijk huis door 20 mensen gedeeld en door 3168 mensen bekeken en kreeg ik een tip over een facebookpagina met 1259 leden over dit onderwerp. Vanaf 9 augustus tot 18 augustus kon ik zelfs kiezen of ik in een ander huis in Hilversum verblijf of een appartement in de buurt van Nieuwmarkt Amsterdam. Ik heb voor Amsterdam gekozen. Langzaamaan wordt het tijd om een rooster te maken aangezien ik in september 10 dagen in een huis in Amersfoort kan wonen, in oktober 2 weken in Nijkerk en in januari ongeveer een maandje in Nijkerkerveen. Ondanks dat ik gewoon bij mijn ouders kan wonen kies ik toch even voor dit luxe zwervers bestaan. Ik vind het super inspirerend om elke keer mijn weg vanuit een andere omgeving te vinden en zodra ik over 10 jaar klaar ben om kinderen te krijgen, kan ik zulke experimenten niet meer uit voeren. De uitdaging is om te kijken of ik dit bijvoorbeeld een half jaar zou kunnen doen en alle tijd heb om te schrijven en mijn massageopleiding af te ronden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s