Fuck studieschuld.. I still love my life..

Studeren is hartstikke leuk, vooral als je rijk bent of sponsors hebt voor je opleiding. Financieel is het minder leuk als je het zelf moet betalen of als je dromen groter zijn dan je budget. Mijn studieperiode is al 1,5 jaar voorbij, maar omdat ik nog niet echt de ideale, lekker betaalde baan gevonden heb die ook nog bij me past ben ik nog steeds zo blut als ik was als student. Maar goed ik heb mijn te grote dromen uit laten komen en daar ben ik dan wel weer trots op. Inmiddels ben ik op een punt in mijn leven gekomen waarop het lijkt alsof ik een beetje verstand krijg ofzo en dat is nogal confronterend! Mijn vrienden lijken ook ineens verantwoordelijkheidsgevoel te hebben, want tijdens elk bijklets avontuur herinner ik mezelf of word ik er aan herinnert dat ik genoten heb van mijn leven en dat nu het moment gekomen is dat ik dankbaar terug ga betalen. Jammer.

Sommige mensen lijken wat ongerust als we samen mijn persoonlijke balans opmaken. Niet zo gek natuurlijk ik heb twee keer in 1,5 maand ontslag genomen. Best wel een prestatie vind ik zelf. Zo erg is het helemaal niet, want ik volg mijn hart steeds weer en ja toevallig gaat die alle kanten op. Dat laatste baantje in Spanje heb ik 3 weken gedaan. Ik ben niet “verslechterd” in vergelijking met vroeger. Toen ik 16 was bijvoorbeeld heb ik eens 3 dagen bij een kippenpoulier gewerkt waar ik kipfile moest snijden. De reden waarom ik nog steeds niet van kip houd. De eerste twee dagen was ik zo ziek van de kou, de geur en het idee dat ik in een dier aan het snijden was dat de baas medelijden met me kreeg en me een stofzuiger gaf om het kantoor schoon te maken. Wat was ik die man dankbaar. Helaas was dat een klus die zo klaar was en moest ik daarna weer aan de kip. Aan het eind van de dag was ik weer ziek thuis. Mijn moeder nam me mee naar de baas en leerde me hoe ik ontslag moest nemen. Daar ben ik opvallend goed in geworden, want bij mijn baantje daarna nam ik na één dag werken al ontslag. Dat was bij een snackbar, omdat meneer vond dat ik aan de verkeerde tafel lunchde en mij dat schreeuwend uitlegde. Mensen die mij niet serieus nemen of voor mijn gevoel niet respectvol met het personeel omgaan, daar kan ik niet voor werken.
Goed, de balans is dus als volgt: ik heb geen vaste baan, geen eigen huis, ben blut en heb een studieschuld. Het zou een aantrekkelijk profiel voor een datingsite zijn zou ik maar zeggen. Maar daar heb ik geen tijd voor, want ik heb ontzettend veel geweldige vrienden.
Aangezien ik psychisch nog wat vrije tijd nodig heb ben ik nog niet keihard aan het solliciteren. En aangezien ik in een financiele luxe positie zit “ahum”, heb ik besloten om geen werk meer te gaan doen waarvan ik nu al weet dat het niet bij me past. Ik heb gewoon geen zin om binnen nu en drie maanden weer ontslag te moeten nemen. Ik doe daarom tegenwoordig aan ruilhandel. Zoals, wonen in Hilversum tegen het verzorgen van de kat en masseren tegen pianoles. En tja.. Dat was het dan wel even voor nu. Los van dat heb ik ook geweldige familieleden en vrienden die mij steunen. Zo kocht een goede vriend sushi voor me, omdat het mijn lievelingseten is en heb ik de huissleutel van een vriendin bij de Nieuwmarkt in Amsterdam gekregen om daar te logeren zolang ze op vakantie is en een paar dagen extra. Verder picknick ik regelmatig met vrienden in parken en koken we samen om zo goedkoop mogelijk te eten. Ik werk af en toe eindelijk weer in mijn favoriete chauffeurscafe in Amersfoort, want daar heb ik na 7 maanden eindelijk weer tijd voor. En ik heb een missie. Mijn missie is gratis of super goedkoop wonen tot en met december, zodat ik niet heel veel hoef te werken en tijd heb om mijn eerste boek te schrijven en mijn massage opleiding af te maken. Deze missie loopt tot nu toe heel goed. Ik ben nog wel even op zoek naar een woning tussen 24 augustus en 14 september. Ik moet in die periode bijna elke dag werken dus Amersfoort zou een handige plek zijn. Oh mijn god.. Een auto erbij zou ideaal zijn, maar niet verplicht. Verder ben ik niet veeleisend. Hehe! Bedankt weer voor het lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s