En weer vloog de tijd voorbij

Morgen begint mijn derde werkweek alweer. Een van mijn vriendinnen, die ik wekelijks zag, belt me op. We hebben elkaar al vijf weken niet gesproken. Oh mijn god, ik schaam me een beetje. Eigenlijk verdien ik de titel van vriendinnenverwaarlozer enorm. Vroeger was ik er al niet zo goed in om regelmaat te brengen in het contact hebben met mensen die belangrijk voor mij zijn. Zelfs mijn laptop lijkt te zijn verleerd hoe hij uit moet. Ik heb hem al drie en halve week niet meer afgesloten. Er staat nog een blog open die ik schreef over de aanschaf van mijn auto, wat nu al niet meer interessant is. Ik vind zo ontzettend veel mensen en dingen boeiend en er is zoveel te doen in mijn leven, waardoor ik het tijdsbesef gewoon totaal verlies.

Ik probeer soms het nieuws een beetje te volgen, omdat mensen het blijkbaar belangrijk vinden dat je op de hoogte bent en dat je mee kunt praten over onderwerpen die je zelf niet hoeft te verzinnen. Als ik denk dat ik op de hoogte ben van wat de media tot gespreksonderwerpen gekozen hebben dan bedenken ze ineens weer iets nieuws en loop ik weer achter. Ik weet nog dat mijn Engelse leraar mij jaren geleden de vraag stelde: ‘Do you live under a rock?’ Mijn Engels was gelukkig beroerd genoeg om hem in mijn woede niet te kunnen vragen of hij zelf geen leven had, omdat hij tijd had om dat van anderen zo goed bij te houden.

Terwijl ik mijn gedachten probeer te ordenen word ik gebeld door een Trainer en Life coach. Vorige week was ik naar haar event van Wicked Experience geweest, waarin zij de kortste weg naar geluk uitstippelde. We deden oefeningen en ik ontdekte dat een van mijn persoonlijke overtuigingen was dat ik alles alleen moet kunnen. Een eyeopener, want ineens begreep ik waarom ik vind dat ik alles moet leren, snappen, weten en het liefst ook nog zou willen onthouden. Misschien wel een reden waarom ik graag vrijgezel ben en het liefst alleen reis.

Afgelopen weekend ben ik naar België gereden, om vrienden te bezoeken die ik twee jaar geleden in Costa Rica had ontmoet. Ik heb daar een ontzettend leuke tijd met hen gehad en ik beloofde ze om naar België te komen. Het heeft even geduurd, maar ik heb mijn belofte eindelijk voltooid. Ik ben twee en half uur onderweg naar Deinze in de buurt van Gent en luister de muziek die ik die ochtend vanaf de computer op mijn USB had gezet. Herinneringen van jaren geleden komen onderweg op in mijn gedachten. Ik denk weer terug aan mijn tijd in Curaçao en besef me dat ik nog steeds naar de muziek luister die ik zes jaar geleden voor het eerst hoorde. Mijn eerste liefde is ineens weer een onderwerp in mijn hoofd. Hoe ga ik hem na al die jaren loslaten als de momenten met hem gekoppeld zijn aan de muziek die ik luister? Toevallig had ik mijn vriendin tijdens onze studie verteld dat ik in het buitenland altijd droom over mijn eerste vriend. Terwijl ik de nacht doorbreng tegenover een prachtige kerk met uitzicht op het water, droom ik over een herontmoeting met deze liefde. Als ik wakker word vraag ik me af wat de betekenis is van dit type dromen en waarom ik hem steeds weer ontmoet terwijl ik slaap. Acht jaar later lijkt hij nog steeds dezelfde betekenis voor mij te hebben. Een beetje overdreven misschien na zo’n lange tijd, maar tijd is gewoon een ding dat niet goed in mijn systeem past.

Ik wilde eigenlijk schrijven over mijn eerste twee weken op het werk. Na een lange zoektocht lijk ik de baan gevonden te hebben die mij de komende jaren voldoening geeft. Ik kan de energie die ik nodig had voor deze zoektocht dus gebruiken voor onderwerpen als loslaten en het verleden nog een beetje verder ordenen. Het is tijd om mijn muziek te verversen en nieuwe liedjes te verzamelen waaraan mijn huidige gebeurtenissen zich kunnen binden. Morgen begint mijn derde werkweek als Communicatiemedewerker en later schrijf ik welke gevoelens deze baan in mij oproepen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s