Fuck die liefde!

Na al die jaren begrijp ik nog steeds niet waar het enorme verschil tussen mannen en vrouwen goed voor is. Net wanneer ik weer eens op het punt sta om verliefd te worden, staat de liefde op het punt om weer te verdwijnen. Deze liefde en ik kennen elkaar sinds juni, mijn verjaardag. Toen hield hij de tijd in de gaten, omdat ik hem beloofde rond 24.00 uur in een kikker te veranderen. We dansten samen mijn nieuwe levensjaar in en gek genoeg bleef ik er zo’n beetje hetzelfde uitzien. De kikkerverschijnselen zijn nooit gekomen. Het begon een beetje bijzonder, al snel na onze ontmoeting vertrok ik een maand naar Spanje en hielden we veel contact. Terug in Nederland zagen we elkaar onregelmatig en toen ineens hadden wij een paar weken geen tijd voor elkaar. Ik eiste een volledige vrije dag van hem op, terwijl hij zijn best deed om samen met wat vrienden een super druk restaurant in Amsterdam te runnen en geen vrije dag had.

Na deze fase hadden we elke week contact. Samenzijn met hem was een avontuur. Ik vond hem een beetje gek, heerlijk schaamteloos. Als we boodschappen deden praatte en lachte hij heel hard. Als we door de stad fietsten, zagen zijn bewegingen er levensgevaarlijk uit. Hij verplaatste zich super snel door de drukte en het leek een sport voor hem om door oranje te fietsen, waarbij hij verwachte dat ik hem zou volgen. Niet dus. Een relaxte man, bij wie ik kon ontspannen. Soms dacht ik dat hij niet mega slim was door hoe hij op mij reageerde. Blijkbaar dacht hij iets vergelijkbaars, want afgelopen week zei hij ineens: ‘Oh, je bent toch wel slim’. Goed… dit zegt natuurlijk wel iets over de communicatie tussen ons. Toch vind ik hem interessant. Misschien wel omdat ik wist dat hij weer zou verdwijnen en ik mezelf dan niet in een relatie zou verliezen.

In de periode dat we elkaar niet zagen heeft hij namelijk een ticket geboekt naar het land waar hij is opgegroeid, Venezuela. Terwijl ik vertrouwde op een afscheid kreeg ik donderdag een berichtje van hem met de mededeling dat het afscheid niet meer ging lukken. Hij was zo druk. Toch is het mij gelukt om hem vrijdag nog even te zien toen hij naar het afscheidsfeest van mijn vriendin kwam, die ook op reis gaat.

Zaterdagavond zouden we ook nog even samen zijn. Hij gaf me zijn huissleutel, zodat ik bij hem thuis kon relaxen tot hij klaar was met werken. Gek genoeg kwam hij maar niet opdagen. Om 2.00 uur in de nacht kreeg ik een berichtje dat hij was gaan stappen met een vriend. Hij zou zo thuiskomen. Ik bleef op hem wachten, omdat hij mij zijn sleutel had gegeven en ik dacht dat hij anders niet naar binnen kon. Om 5.30 uur was hij er nog steeds niet. Toen ben ik vertrokken. Een uur later belde hij mij op. Ik negeerde zijn telefoontje. In een voicememo zei hij:

‘Schat. Wat is er gebeurd? Ik ben dronken, sorry. Ik ben net thuis. Ik dacht dat je thuis bij mij zou zijn, maar ik weet niks van jou. Ik zou willen weten waar jij bent. Laat iets van je horen alsjeblieft.’

Om 12.00 uur ging ik terug naar zijn huis om zijn sleutels af te geven. Hij lag te slapen, zijn huisgenoot had hem binnengelaten. Hij leek even niet wakker te krijgen. Ik zou hem in zijn gezicht willen stompen, zodat hij direct nuchter zou zijn. Maar ik heb enorme zelfbeheersing en met het laatste beetje liefde dat ik voelde en belachelijk veel moeite kreeg ik hem wakker.
Hij probeerde het goed te maken:
‘Het spijt me schat.’
‘Hoe kan ik na zo’n belachelijke actie 3 maanden op je wachten?’
‘Schat. Sorry het spijt me echt. Ik vind je echt heel lief en leuk. Denk je dat je op me kan wachten?’
‘Ik weet het niet. Echt niet. Hoe kan ik nu geloven dat je me echt leuk vindt en dat het de moeite waard is om op je te wachten?’
‘Maar ik vind je echt heel leuk en lief. Wacht je op me alsjeblieft?’
‘Ik ben bang dat ik het niet kan. We zien het wel hoe het loopt.’
Fuck die liefde. Echt waar.

Deze man heeft zoveel eigenschappen die ik zoek in de liefde. Want ondanks deze stomme actie vind ik het zo fijn dat hij van elk moment samen iets speciaals maakt. Alle gewone dingen, zoals boodschappen doen, fietsen door de stad of picknicken in een park worden ineens bijzonder. Zijn vermogen om mijn drama te relativeren vind ik fijn. Hij reageert tot nu toe niet jaloers en is altijd nog positief geweest. Bij hem voel ik mij nog steeds vrij, omdat hij met mij mee kan dromen over wonen in het buitenland. Hij moedigt me aan wanneer ik iets wil ondernemen en keurt mijn gekkigheid niet af. Misschien moet ik toch wachten?

Terwijl ik in de les Medische Basiskennis zit krijg ik een berichtje.
‘Schat ik vertrek nu, dus niet op woensdag. Ik durfde het niet te zeggen, want ik vind afscheid moeilijk.’
‘Wat?’ Mijn lichaam verdoofd een beetje. Ik probeer mijn gevoelens te onderdrukken.
‘Ik mis je al.’
‘Ga je vandaag?’
‘Ben nu op Schiphol. Eerst Madrid, dan Caracas.’
‘Fijne reis.’
‘Ik heb het leuk met jou gehad. Dank je lieverd. Kusjes.’
Nogmaals… Fuck die liefde.

Ik probeer hem te begrijpen, met geen mogelijkheid lukt het mij. Ik zou deze gevoelens zelf een ander niet bewust aan willen doen. Via Whatsapp heeft het niet zoveel zin om boos te worden of hysterisch te reageren. Ik confronteer hem liever face-to-face met zijn respectloze gedrag. Alles doet ineens pijn. Zelfs mijn mond voelt tintelend door de spanning. Alle emoties in mijn lijf moeten er uit. Vanavond ga ik echt weer eens sporten, Kickfun! Ik moet slaan en schoppen zo lang ik kan. Ik probeer mijn gedachten onder controle te houden en mijn verdriet er uit rammen, zodat ik niet verzuip in mijn eigen drama.

Tegelijkertijd lijk ik ergens opluchting te voelen. Ik word gedwongen weer 100% voor mijn eigen pad te kiezen. Ik hoef niet meer bang te zijn om hem te kwetsen. Hij houdt ten slotte ook geen rekening met mijn gevoel. Ik kan schrijven wat ik wil zonder informatie te schrappen om hem te sparen. Ik kan op een dag mijn boek uitbrengen, zonder mij schuldig te voelen over de liefdes uit mijn verleden. Met dat idee in mijn hoofd komt mijn kracht weer terug. Ik weet het zeker het is tijd voor een schrijversopleiding, zodat ik over 20 maanden eindelijk een boek heb geschreven. Fuck die liefde!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s