Van 3 naar 7 voedselintoleranties

15134077_10211423246363245_830441442_oIedereen heeft zijn eigen manier van waarnemen. We hebben allemaal een andere kijk op het leven en beleven eenzelfde gebeurtenis verschillend. Dit is gebaseerd op waar je vandaan komt, waar je naartoe wilt en wat je in tussentijd meegemaakt hebt. Wat voor de ene persoon een oplossing is, is voor de andere persoon het begin van heel veel stress. Wat voor de een leuk is kan voor een ander confronterend zijn. Wat voor de een spannend is kan voor de ander saai zijn. Rollen en waarnemingen van mensen kunnen veranderen door de invloed van tijd, inzichten en ervaringen.

Ik heb al weer een tijdje niet geschreven, meestal betekent dat, dat ik druk ben, stress heb of niet zo lekker in mijn vel zit. Mijn stressniveau is wat hoog de laatste tijd, mijn leven wat burgerlijk en mijn energie even op. Afgelopen week heb ik besloten mijn massageopleiding te pauzeren. Ik was te moe om mijn hoofd bij de studiestof te houden en tussen nu en december zou ik 4 theorie-examens en een praktijkexamen hebben. Zoals ik het nu gepland heb kan ik vanaf maart weer verder met de studie en dit in april afronden.

Twee jaar geleden bleek dat ik een voedselintolerantie voor soja, pinda en tarwe heb. Wanneer je een voedselintolerantie hebt kan je lichaam vergelijkbaar op een stofje reageren als bij een voedselallergie. Bij een allergie reageert je lichaam direct op hetgeen waar het allergisch voor is.

‘In tegenstelling tot een allergische reactie moet je bij een intolerantie een bepaalde hoeveelheid opnemen om een reactie uit te lokken (dit heet grenswaarde of tolerantiegrens). Deze grens is bij iedereen verschillend. De klachten die optreden komen daardoor meestal geleidelijk. Ze zijn van dezelfde aard als de klachten van een voedselallergie.’ http://www.allergiedietisten.com/wat-een-voedselintolerantie

De afgelopen tijd reageerde mijn lichaam heftig op melkproducten. Voordat ik zelf zou gaan experimenteren wilde ik het zeker weten. Dinsdag ben ik naar een Orthomoleculair arts in Den Dolder geweest om te testen hoe het er voor staat met de voedselintolerantie. Mijn voorgevoel was waar. Ik ben intolerant geworden voor zuivel van de koe, intolerant gebleven voor soja en pinda, van alleen tarwe uitgebreid naar gluten en als extraatje heb ik een intolerantie voor varkensvlees, suikers en E-nummer 621 erbij gekregen.

Kortom ik moet mijn levensstijl aanpassen. Klinkt wat overdreven misschien, maar voeding neemt een grote plaats in bij een mensenleven. Even ontspannen met je vrienden uit eten gaan vind ik niet zo ontspannen meer, want ik moet eerst uitzoeken of er nog wat te eten overgebleven is. Het geplande weekend weg met collega’s bezorgd me ineens lichte paniek, want hoe ga ik dat doen met eten? Voor dit moment vind ik een normale dag al een grote uitdaging. Met een voorraad aan kookboeken vol oerrecepten probeer ik mezelf te overtuigen dat het prima te doen is. Eerlijk gezegd is mijn overtuigingskracht naar mezelf toe nog niet zo krachtig. Vers eten is heerlijk, maar de voorbereiding kost nog veel meer tijd en moeite dan wat ik gewend was. Om hier balans in te vinden moet ik leren mijn eten te plannen, boodschappen plannen, voorbereidingstijd meerekenen.

Verder heb ik op dit moment een soort dierentuin in mijn lichaam. Parasieten, schimmels en een virus, wat mij heel erg moe maakt. Ik ben dus even ziek gemeld op mijn werk en heb vanaf nu om de drie weken een afspraak bij de Orthomoleculair arts die mij binnenkort weer springlevend helpt te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s