Leef doelgerichter door een voorbeeldpersoon of situatie te kiezen

Ik heb wel eens gelezen dat het goed kan zijn om voorbeeldpersonen in je leven te zoeken. Het kan je helpen je persoonlijke doelen te verduidelijken. Nu ben ik zelf nooit zo weg geweest van iemand als mijn grote voorbeeld aanduiden. Wel was ik fan van Mary-Kate en Ashley Olsen, in de media vaak de Olsentwins genoemd, maar als je een diehard fan bent of was dan weet je dat zij dat geen fijne benoeming vonden. Mary-Kate en Ashley dus, ik was voornamelijk fan van hen, omdat zij een eeneiig tweeling zijn en dat leek mij zo gezellig. Ik was fan van hen, omdat zij zoveel aan het reizen waren en in hun films ontzettend veel avontuur beleefden. Ik heb goed geobserveerd wat zij deden (in de films). Ik ben zoveel mogelijk gaan reizen en toch kwam mijn kinderdroom niet uit. Het is (op mijn sterrenbeeld na) mij nooit gelukt om een tweeling te worden. Het is dus tijd om andere personen als mijn voorbeeld aan te stellen… Maar wie dan?

Ik vind het zelf heel moeilijk om tegen mensen op te kijken. Maar als je een persoon zoekt die een soort voorbeeldfunctie voor jou heeft en bedenkt waarom dat zo voor jou is, kan dat jouw persoonlijke doelen verduidelijken. Als ik mezelf dwing te kiezen dan ga ik toch voor Marco Borsato. Hij zingt gevoelige teksten die mij mijn puberteit door geholpen hebben. Zijn succes heeft hij ingezet voor de promotie van goede doelen en hij motiveert andere mensen het beste uit henzelf te halen. Dat wil ik ook, bekend worden met woorden. Ik wil schrijven, zoveel mogelijk naamsbekendheid creëren. Ik wil boeken uitbrengen voor pubers en volwassenen die zich bezig houden met levensvragen. Daarnaast wil ik goede doelen promoten of opzetten, het liefst voor kinderen in Latijns-Amerika of Afrika. Weeskinderen, straatkinderen, kinderen uit arme gezinnen in de hoop dat zij meer kansen krijgen om hun talenten in te zetten voor een betere toekomst, voor henzelf, hun families en het land waar zij wonen.

981673_10201311763942504_445919599_oNaast Marco Borsato laat ik mij inspireren door mensen die hun hart volgen en een bijzonder en avontuurlijk leven leiden, zoals een Nederlandse vrouw die ik nog nooit in het echt ontmoet heb, maar met wie ik op Facebook bevriend ben geworden, omdat zij twee jaar geleden de situatie van de twee in Panama vermiste meisjes uit Amersfoort bij hield. Deze vrouw woont in Panama en heeft daar een gezin met super knappe kinderen. 942964_10201364392138176_315433024_nSteeds weer zie ik foto’s voorbij komen die mij inspireren en mij doen verlangen naar een avontuurlijk leven, ook als ik ooit een gezin zou mogen krijgen/stichten. Haar foto’s en berichten blijven mij motiveren om het leven van mijn dromen te leiden. Haar foto’s doen mij ook denken aan een gezin dat ik 3 jaar geleden in Nicaragua had ontmoet. Zij kwamen uit Europa en waren naar Isla de Ometepe verhuisd en hadden twee kleine blonde kinderen. Ik had foto’s van de kinderen gemaakt als een soort voorbeeldsituatie om naar toe te werken. 2017 is nog maar net begonnen en ik heb besloten dit jaar doelgerichter te leven. Zo kom ik steeds een stapje dichterbij het leven van mijn dromen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s