Ik heb gevonden wat ik zocht

Leef.jpgIk heb lang gezocht naar het doel van het leven. Het heeft me jaren gekost, want ik kwam er niet uit. Mijn zoektocht heeft me op plekken en in situaties gebracht waarvan ik het bestaan niet had kunnen bedenken. Het was een spannende, uitdagende zoektocht. Inmiddels ben ik er achter hoe ik het doel van het leven zie. Het is me waarschijnlijk al duizend keer verteld, voordat het nu eindelijk is doorgedrongen. Het doel van het leven is voor mij gewoon: ‘Leef!’, zoals de beveiliger van de Gemeente Amsterdam mij vorig jaar toesprak. De opdracht die aan ‘Leef’ vast hangt is ‘zorg dat je het zo gelukkig mogelijk doet’. Hoe dan? Nou gewoon door schaamteloos de dingen te doen die je leuk vindt, door met mensen om te gaan die liefdevol, respectvol en eerlijk tegen je zijn. De mensen die ik fijn vind tonen oprechte interesse en kunnen mij iets leren over welk onderwerp dan ook.

Jarenlang heb ik mijn privacy de wereld in geslingerd, omdat ik mijn persoonlijk geluk belangrijker vond dan privacy. Ik was op zoek naar iets of iemand die mij kon helpen het leven te begrijpen. Schrijven en het delen van mijn teksten was voor mij de manier om met mensen in aanraking te komen die mij konden helpen tot nieuwe inzichten. De persoonlijke doelen die ik had met Oops, I changed my mind heb ik bereikt. In mijn tienertijd was het voor mij bijna onmogelijk om over mijn diepste gevoelens te praten. Ik was verdwaald in de chaos in mijn hoofd. Inmiddels ben ik extreem open en heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik hoop dat ik anderen geïnspireerd heb door mijn gedachten te delen, maar voor mij is het nu even genoeg.

Gister maakte ik de balans van mijn bezigheden op. Ik ben nogal vaak moe.. gek he? Ik ben bezig met werken, mijn massage opleiding, schrijversopleiding, een boek schrijven, mijn Engels verbeteren, Spaans verbeteren, dansles volgen, mijn blog schrijven, af en toe masseren, boeken over persoonlijke ontwikkeling lezen en ondertussen het contact met mijn vrienden, familie en social media onderhouden. Ik krijg en geef meer aandacht dan ik aankan. Ik wil mijn sociale kringetje een beetje verkleinen, zodat ik de mensen die belangrijk voor mij zijn de aandacht kan geven die ze verdienen.

Mijn eerste werkdag zit er op. Ik heb in het bedrijf gevonden wat ik zocht: rust, structuur, overzicht, professionaliteit. Ik ben geen verdwaalde ziel meer, geen reiziger meer. Ik ben dus niet meer de persoon die ik was toen ik begon, iemand die constant van gedachten verandert. Aangezien ik mijn doel heb bereikt zie ik even geen doel meer met het verspreiden van mijn teksten in de wereld, dus ik overweeg te stoppen zodat ik de eisen aan mezelf langzaamaan een beetje uit kan dunnen en dat ik mijn schrijfbehoefte kan stoppen in mijn opleiding of mijn boek. Ik ga er nog een paar dagen over nadenken of ik een ander doel met mijn blog kan bedenken en anders stop ik. Iedereen bedankt voor het lezen en alle steun en aanmoedigende woorden van de afgelopen dagen, weken, maanden, jaren. Allesss!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s