Oke! Het is duidelijk, stoppen is geen optie!

17950089_10212933217991592_1048525741_o.jpgEn dat is dus precies wat ik zo magisch vind aan twijfels delen. Voordat een idee omgezet wordt tot een daadwerkelijke actie krijg je (wel of geen) reactie, wat je van gedachten kan laten veranderen. Sinds ik heb gedeeld dat ik misschien wilde stoppen met Oops, I changed my mind kreeg ik lieve respectvolle reacties die mij enorm inspireerde. Ik had er even geen rekening mee gehouden dat mijn blog inmiddels niet meer alleen een dingetje van mij was, maar dat het ook onderdeel is geworden van de mensen die mij volgen. Dus eigenlijk doen we het samen en worden we verbonden door de woorden die ik schrijf en die gelezen worden en dat vind ik zo mooi. Ik heb ontzettend lieve reacties en moed toesprekende woorden gekregen:
‘Keep changing your mind’
‘Nee niet stoppen!’
‘Ik zal je blogs missen!’
‘Be different… have fun…’
‘Stop nooit met het houden van de dingen waar JIJ van houdt en blij van wordt!! Had jij dat niet gedaan! Was jij nu niet waar jij nu bent! Voel en wist jij niet, wat je nu allemaal weet en voelt.. Waarom stoppen als je ook kunt pauzeren/terug schakelen!!’
En nog veel meer lieve woorden toen ik vertelde dat ik mijn best deed om ‘normaal’ te zijn. ‘Nee, je moet niet normaal proberen te doen. Dan kennen we je niet meer. Wees gewoon wie je bent. Dat plekje die je in probeert te nemen is al bezet. Je moet gewoon jezelf zijn’.

Gisteren binnen een uur had ik 28 nieuwe pagina likes. Stoppen is dus geen optie, terug schakelen wel. Het ging denk ik mis in mijn hoofd toen ik mezelf de verplichting oplegde om elke woensdag te schrijven over de ‘mensen die op mijn pad kwamen’. Ik houd niet van verplichtingen, niet van regelmaat en verwachtingen en toch vond ik dat ik die mezelf op moest leggen. Ik wil nog steeds schrijven over de ‘mensen die op mijn pad kwamen’, maar niet elke woensdag. Sinds mij geschreven is dat ik ook kan pauzeren of terugschakelen besef ik dat ik misschien wel de enige was die mezelf verwachtingen had opgelegd. Sinds die tijd stromen de woorden weer tot zinnen en heb ik weer de passie om te schrijven en te delen. Wat kan een mens toch vreemd in elkaar zitten he?!

Ik besef ook dat ik op werkgebied voorlopig in balans ben. Maar mijn woon- en liefdessituatie zijn nog steeds dezelfde chaos waarin ik nog ontzettend veel van gedachten kan veranderen en met vrije tijd besteding ook. En als ik ineens iets heel geks leer tijdens mijn studie kan ik dat delen. Er is dus eigenlijk nog zat te schrijven.

Ik heb trouwens al 2 dagen gewerkt bij mijn nieuwe baan als Junior Consultant. Ik heb even op Google gezocht wat het nou eigenlijk betekent en volgens encyclo.nl is een consultant: ‘iemand aan wie je advies of hulp vraagt bij een ingewikkeld probleem’. Mooi he, dat al die ingewikkelde woorden eigenlijk heel simpel uit te leggen zijn, zodat we het gewoon kunnen begrijpen.

Goed, op mijn tweede werkdag ben ik al overgehaald om mee te doen aan een Viking Run van 7 km op 20 mei in Spaarnwoude http://strongviking.com/obstacle-run-amsterdam-brother-edition/, zo enthousiast als ik soms kan zijn laat ik mij dus overhalen, voor… ik weet niet wat een Viking Run dus. Ik denk dat ik zo ongeveer al 4 jaar niet heb hard gelopen. Ik vind hard lopen überhaupt niet zo leuk, alleen gezellig als je met meerdere mensen gaat en er veel gelachen wordt. Los daarvan ben ik sinds afgelopen juni niet zo fanatiek meer geweest met sporten, dus gisteren heb ik sportschoenen besteld en vanaf nu moet ik snel en fanatiek gaan trainen om mijn conditie op pijl te brengen. Maandag gaat het gebeuren. Ik ga beginnen met sporten, de Paas Workout met Meester Martijn in Hoevelaken!

 

4 gedachten over “Oke! Het is duidelijk, stoppen is geen optie!

 1. Ik ken het gevoel dat alles teveel word. Een tandje terug doen is dat absoluut geen slecht idee. Als je houd van je blog, en hier voldoening uit houd mag je eigenlijk niet stoppen, zou zonde zijn toch 😉 Ooeee de Viking run.. Succes. Ik wil je niet ontmoedigen maar die is ZWAAR! Hij is wel heeeeel gaaf dus geniet er van!

  Geliked door 1 persoon

  • Hey Manuela, bedankt voor je reactie! Erg leuk! Fijn dat je aangeeft dat je het gevoel herkent. En je hebt gelijk. Ik houd van mijn blog en de betrokkenheid van mensen in mijn leven, dus dan mag ik inderdaad niet stoppen. De Viking run.. heel spannend, goed om te weten dat hij zwaar is, dan zal ik even hard gaan trainen. Dank je wel!

   Geliked door 1 persoon

 2. Oh god, je bent er net zo één :P.. Zelf ben ik net voor de 297e keer een nieuw blog gestart – zo zie je maar dat verwachtingen de anti-muze zijn (ofzoiets). Ik ben in ieder geval blij dat je hebt besloten lekker door te schrijven! Ik las net je meest recente logje en had meteen de smaak te pakken 🙂 Ik wil je complimenteren met de juiste mix aan koetjes en kalfjes & humor/seriousness en je oprechtheid/originaliteit – Iets wat ik ook bij mekaar hoop te schrapen (m’n blogje = nu vooral gezweef, al ben ik zelf doorgaans een botte boer) Ik kom zeker nog eens lezen, dus keep it up 🙂
  Groetjes, Anne

  Like

  • Ah!!! Wat een ontzettend lieve reactie!! Ik hou er van dat gezweef. Ik was even snel door je blog aan het scrollen en je onderwerpen vind ik echt tof! Ik ben nu een weekend weg maar daarna ga ik je blog sowieso lezen. Bedankt voor zoveel likes ineens! Ik ga jou ook zeker liken! 🙂

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s