We vieren Hemelvaartsdag vandaag! Leuk he?!

feest.jpgHemelvaartsdag is een officiële feestdag, dus heel veel mensen zijn vrij. Van mij mag elke dag een feest- of een vrije dag zijn, maar waarom ‘vieren’ we eigenlijk Hemelvaartsdag? Het Christelijke idee is dat Jezus naar de hemel is opgestegen terug naar zijn vader God. Opvallend is wel dat volgens het CBS in 2015 de helft van de Nederlanders boven de 18 jaar al niet (meer) Christelijk was en dat aantal lijkt te stijgen. Dus wat is de niet Christelijke helft aan het vieren of zijn zij keurig aan het werk? En wat is de wel Christelijke helft precies aan het vieren dan? Dat je vrij bent en je huis kunt schoonmaken of dat je je achterstallige klusjes eindelijk kunt doen? Of zijn ze lekker op vakantie? Mijn huisgenootjes werken vandaag gewoon en ik ga een beetje orde brengen in mijn chaos.

Gekgenoeg wordt ons huis steeds vanzelf vies en ruimt de rommel of viezigheid zichzelf niet op en dat ligt serieus aan niemand, gewoon vanzelf. Gister heb ik trouwens een jaarcontract getekend voor een nieuwe baan in Den Haag. Als ik heel succesvol word ga ik er een keertje meer over vertellen, maar voor nu is de eerste stap richting orde gezet, misschien moet ik dat vandaag maar gaan vieren? Of ik ga door met stap twee richting orde, mijn kamer een beetje opruimen en Googlen naar een nieuw huis. Google staat namelijk vol nieuwe of oude huizen. Toch vind ik verhuizen ook een beetje lastig dan moet je jezelf allemaal vragen gaan stellen. Wat wil ik? In welke plaats? Alleen of met onbekende vrienden? Als ik alleen ga wonen is het huis nog niet ingericht en moet ik ineens overal meubels vandaan gaan toveren en hoe komen die dan vanzelf in mijn nieuwe huis terecht? Ik heb als uitdaging bedacht dat ik maar zo’n beetje 300 euro per maand aan huur wil betalen en dat ik mijn auto gratis wil parkeren. Dan houd ik geld over om mijn studielening af te betalen. Met deze voorwaarde lost de keuzestress zichzelf op, want heel veel opties vallen af, lekker overzichtelijk. Maar met deze voorwaarde is de kans nogal groot dat ik mijn favoriete stad, Amsterdam, moet verlaten en in een of ander gehucht terechtkom. Dat is wel een beetje spannend!

Ik sta trouwens open voor informatie of wat lesjes over Hemelvaartsdag als je denkt dat ik die nodig heb en huizentips waarbij ik maar 300 euro huur hoef te betalen zijn ook welkom. *PS. Ik ben nog in te zetten om op je huis met of zonder huisdier te passen in de periode tussen 27 augustus tot eind oktober 2017. Ps2. Fijne Hemelvaartsdag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s