Fases.. Bij elk nieuw begin hoort vaak eerst afscheid..

.. en dat blijft een beetje gek. Kort geleden nam ik alvast een beetje afscheid van mijn vrije leventje waarvan ik van te voren wist dat het niet lang kon duren. Tussen november en nu mocht ik bedienen wanneer ik wilde, bij Chauffeurscafé de Tweede Steeg. Als ik andere dingen te doen had dan kon ik gewoon niet. Inmiddels ligt die fase weer achter mij. Vanaf april mocht ik tijdelijk werken voor een detachering binnen de financiële sector. De financiële sector was iets waar ik tot voor kort ver uit de buurt 19047126_10213492228966517_1511091516_owilde blijven. Ik dacht dat het vooral bedoeld was voor mensen die weinig gevoel hadden of dat hadden uitgeschakeld. Vooral omdat ik een tijdje geleden benaderd was voor een baan voor verschillende banken op een afdeling die mensen belt die een betalingsachterstand van hun hypotheek hadden. Als ik daar goed in zou worden mocht ik de vervolgstappen leren voor als iemand echt niet meer zou kunnen betalen. Mijn gevoel stond compleet in de weg en ik had vriendelijk bedankt voor die functie. Ik dacht dat het een hard wereldje was.

In april werd ik dus benaderd voor de functie Junior Consultant in Amsterdam. Dat was mijn kans om mijn vooroordelen te toetsen. En raad eens… Ik had het mis. Ik mocht samenwerken met ontzettend lieve, empatische mensen die ik oprecht ga missen al waren wij maar heel kort collega’s. Ik heb heel veel mensen telefonisch gesproken en ontzettend veel geleerd. De mensen die ik sprak waren aardig, begripvol en geïnteresseerd. Zij hadden het geduld om mij uit te leggen wat ik nog niet kende. Zij werkten binnen het financiële gebied Compliance, een term die ik in mijn eerste werkweek nog niet zo goed begreep. Compliance betekent letterlijk ‘naleving’. Het vakgebied Compliance is nogal breed en mensen volgen er hele studies over, dus het zou een beetje arrogant zijn als ik had gedacht dat ik het compleet begrepen heb.

Binnen de financiële sector houdt Compliance zich bezig met de naleving van geldende gedragsregels en wet- en regelgeving. Zo proberen zij onder andere witwassen en terrorismefinanciering tegen te gaan. Toen ik mij dat realiseerde begon ik de financiële sector ineens super interessant te vinden en heel menselijk. Er zijn dus doodgewone personen, zoals je buurvrouw of je oom bezig met het tegengaan van terrorisme, terwijl jij denkt dat zij simpelweg bij een bank werken. Deze mensen die ik in eerste instantie in een wat gevoelloos hokje had geplaatst kozen misschien wel voor de financiële sector om de wereld een beetje mooier en veiliger te maken. Je hebt er natuurlijk ook mensen bij zitten die gewoon veel geld willen verdienen, en zelfs die mensen kunnen aardig zijn. Goed, mijn beeld van de wereld is weer een beetje realistischer ik ben weer ietsje wijzer geworden en heb weer wat meer zelfvertrouwen gekregen, want zoals mijn collega’s schreven: ‘Als een stoere Viking (vrouw) verlaat je hier het pand vandaag, had je dat zelf gedacht?’ Nee ik had dat niet gedacht. Ik heb mezelf weer overtroffen en kan met een tevreden gevoel weer verder op mijn pad.

Vandaag neem ik nog een keer afscheid dit keer van een fase dat 12 jaar van mijn leven duurde. Ik moet toegeven dat ik dat ietsje moeilijker of gekker vind, omdat ik iets af moet sluiten waarin ik opgroeide. Ik was 15 toen ik bij de Tweede Steeg kwam werken en mijn collega’s werden mijn familie, zij en de klanten hebben mij voor een heel groot deel gevormd tot wie ik nu ben geworden. Ik had al zo’n 4, 5 of 6 keer eerder afscheid genomen gedurende die 12 jaar, maar steeds kwam ik weer terug. Ik moet toegeven dat ik nog steeds geen definitief afscheid durf te nemen, gewoon omdat het bedienen bij de Tweede Steeg zo leuk en gezellig is, maar erg realistisch is het niet om te denken dat ik er nog vaak zal gaan werken. Ik begin maandag aan mijn nieuwe baan van 40 uur per week met daarnaast een studie gericht op ICT. Er is dus niet zoveel tijd meer om naast werk en studie nog te bedienen. Iedereen die dit leest en die ik via de Tweede Steeg ken wil ik daarom graag bedanken voor de voetsporen die je in de afgelopen 12 jaar achterliet op mijn levenspad!

2 gedachten over “Fases.. Bij elk nieuw begin hoort vaak eerst afscheid..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s