Ik verstop me voor het geluid van mijn medemens

img_3338Kortgeleden ontmoette ik een man, een hele leuke man. Hij toonde oprechte interesse met volledige aandacht en vroeg naar keuzes die ik had gemaakt in het leven en waarom. Hij kwam tot de conclusie dat ik de meeste keuzes alleen had gemaakt “zielig”, concludeerde hij. Hij was 9 jaar ouder dan ik. “Ik vind het echt heel knap van je allemaal”, voegde hij er aan toe. Dat vond ik dan wel weer lief, want “zielig”, daar heb ik niks aan al kon ik wel direct een inschatting maken van hoe hij in het leven stond. Ik bedoel, vanuit mijn oogpunt is het eerder zielig als je niet je eigen keuzes mag maken, als je niet zelf kunt ontdekken wie je bent. Ik vind het zielig als ouders voor hun kinderen al een pad hebben uitgestippeld en zo een persoontje in een malletje proberen te drukken. Deze leuke man is vast niet een van mijn uiterste voorbeelden gewend bedenk ik me zo. Zal hij bewust zijn van hoe hij mij met een paar woorden zo ontzettend veel over zichzelf vertelt?


Ik schrik wakker. Mijn kettinkje snijdt in mijn hals, mijn ringen verstikken mijn vingers, mijn tenen doen pijn, omdat ik drie dagen geleden mijn nagels te kort knipte. Sinds die tijd irriteert mijn deken wanneer het langs mijn voeten wrijft en jeetje mijn voeten jeuken, de huid is te droog, net als mijn gezicht. Ik heb creme nodig en loop naar de badkamer. Mijn ogen irriteren, omdat mijn make-up er nog op zit. Terwijl ik weer in bed ga liggen besef ik dat mijn onderlaken gekreukeld ligt en dat de structuur van de wollige deken dat over mijn been ligt mij op een manier irriteert dat dat ook een soort van pijn doet, net als het geluid van de koelkast dat mij de haren op mijn armen overeind doet staan en ik hoor een vreemd ritmisch geluid van buiten dat ik niet kan plaatsen. Het klinkt als een cementmolen maar dan zachter. Ik vind het net zo vervelend als wanneer iemand met zijn vingers over een krijtbord krast. Mennn, wat ben ik mij bewust van dit opstel wat ontzettend zeikerig over kan komen.

Ik werd wakker nadat ik tijdens het lezen van een boekje in slaap viel. Ik werd wakker van een soort pijn van overprikkeldheid, te veel gevoeld, te veel gehoord.
Ik staar naar het plafond en vraag me af, moet ik mijn medemens niet vragen hoe bewust zij handelen in het leven? Wordt het niet eens tijd te beseffen wat je aan het doen bent in plaats van te bewegen en te praten op de automatische piloot? Ik bedoel, begrijp je wat je zelf zegt en met welke reden? Kun jij in het maken van contact onderscheid herkennen wanneer je aandacht geeft of aandacht vraagt? Besef je wanneer je een positieve of negatieve lading meegeeft met jouw woorden? Heb je enig idee hoe jouw boodschap binnenkomt bij de ontvanger? Jeetje, ik heb mijn gevoelens nauwelijks meer onder controle, weer het geluid van een niet bewust handelend mens. Ik wil de onbewuste, energie van de automatische mens dat mij achtervolgt in een voorwerp stoppen en het kapot gooien, zodat het niet meer aan mij blijft kleven. Of ik wil huilen, omdat ik weer een stem hoor, het geluid van een tekst zonder boodschap.
Ik ben alleen in een onaf huis, slaap op de grond en verplaats mij tussen verfpotten op een vloer met vrolijk gekleurde beschermfolie. Familie en vrienden hebben mij hulp geboden om alles te maken zoals ik het wil. Lichtelijk egoistisch heb ik de vier afspraken of aanbiedingen die ik dit weekend kreeg, afgezegd. Ik kan geen stemmen meer horen, geen aandacht meer geven. Ik wil alleen zijn, zittend in het donker van mijn woonkamer gewoon met een boekje, de Alchemist, over de zoektocht van een herder. Ik voel mij eindelijk weer eens begrepen en ineens voel ik mij dankbaar voor alle keuzes die ik in mijn leven zelf mocht maken, want elke keuze heeft mij dichterbij mezelf gebracht. Dichterbij bewustzijn van mijn gedrag. Ik heb geleerd dat ik mensen op afstand mag en kan houden en alleen kan zijn totdat alle prikkels verwerkt zijn. Kon ik maar binnen wachten tot de mensheid volledig ontwaakt zou zijn.

Advertenties

2 gedachten over “Ik verstop me voor het geluid van mijn medemens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s