Het breukje, deukje, dingetje in mijn nek gaat niet genezen zegt ie..

callgirl“Anders moet je met een kraag lopen en dat wil je niet”, legt de Orthopeed mij de woorden in mond. Ik accepteer zijn besluit. Sinds ik bij de gemeente heb gewerkt is mijn hiërarchische baldadigheid een beetje afgenomen. Negen van de tien keer heeft het geen nut om tegen iemand in te gaan die het beter weet of beter denkt te weten dan jij en aangezien ik patiënt ben en hij de expert sta ik wat kennis betreft ver onder hem. Hij zal het wel weten, maar toch geloof ik hem niet, of wil hem niet geloven. Natuurlijk geneest mijn lichaam wel! Het is mijn lichaam en die is net zo eigenwijs als ik, ofzo.. Tegen de tijd dat ik lichamelijke problemen krijg denk ik er wel weer anders over. Maar Fuck dit, echt!

Hij neemt niet de moeite om mij te vermaken met een advies over hoe ik hier het best mee om kan gaan en ik vraag het hem niet, want deze man heeft er voor gekozen zich te specialiseren in slijtage van de botten en niet in psychologie, mindfulness of ‘genees-Janneke-d’r-nek’. ‘Heb je de foto’s al eens gezien?’, vraagt hij dan. Hij laadt de foto’s van mijn nek- en rugwervels op zijn computerscherm en ik moet zeggen, ze zijn prachtig, alle botjes zijn mooi blauw/wit/grijzig afgebeeld op een zwart achtergrond, ze zijn heel duidelijk zichtbaar en op het botje in mijn nek na is alles nog heel. Het zijn dwarsdoorsnedes en hij legt uit waar mijn kaak zit en dat aan de andere kant dan mijn achterhoofdsrand zit voor het geval ik dat zelf nog niet gezien had.

‘Waarom moest ik geen nieuwe foto’s maken? Er was niks veranderd vorige maand.’

‘De stralingen zijn niet zo goed, dus dat proberen we zo min mogelijk te doen. Het heeft niet zo veel nut om nu weer een scan te maken en we waren heel tevreden met de foto’s.’

‘Ik had echt stress omdat er geen wijzigingen waren. Ik dacht dat het niet goed was, want het is dus niet genezen.’

‘Nee, wij zijn er juist blij mee, we houden het in de gaten om te kijken of het niet erger wordt, maar het wordt niet meer zoals het was.’

‘Oke. Top.’ Antwoordt ik zonder emotie. ‘Mag ik Kickboksen? Dit hele stilzitten om mijn lichaam te laten rusten maakt me echt chagrijnig’.

‘Dat lijkt me niet verstandig’, antwoordt hij.

‘Kickfun dan?’

Hij kijkt mij niet begrijpend aan.

‘Dan kan je ook schoppen en slaan, maar die paal slaat niet terug.’

‘Dat kan op zich wel, als je goed naar je lichaam luistert.’

Thank God ik kan mijn agressie uiten.

‘We willen je wel graag in de gaten houden. Goed?’

‘Ja prima.’

‘Zullen we volgende maand weer een afspraak maken?’

‘Goed.’

Ik bedank hem en adviseer mezelf zo min mogelijk te stressen, zo veel mogelijk massages te nemen, te leven alsof elke dag de laatste is en zoveel mogelijk te ontspannen en genieten, alleen nog maar de dingen te doen waar ik zin in heb, dan komen er gelukshormoontjes vrij die misschien wel wonderen gaan veroorzaken. Ondertussen denkt de Orhtopeed nog steeds dat ik voortaan leef met een breukje/deukje/dingetje in mijn nek op wervel C6, mijn nieuwe staat van zijn dus. Het is niet anders. Ik heb mezelf per vandaag genezen verklaard. Hoera!! En drink er een biertje op.

Verder was ik vandaag heel gelukkig, want ik mocht werken aan het bureau van mijn collega en die kan je zo hoog zetten dat je kan blijven staan en ik had haar headsetje op, zodat ik mij een echt callcentermeisje voelde. En ik ben bij de masseur geweest die mijn lichaam zoveel aandacht gaf dat ie vanzelf weer geneest! Ik ben naar Curacao geweest en heb met mezelf afgesproken een maand lang het ChilleAntille-gevoel vast te houden. Ik ben gelukkig echt, Fuck dat botje!

2 gedachten over “Het breukje, deukje, dingetje in mijn nek gaat niet genezen zegt ie..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s