Ik had doelen gesteld

VondelparkIk had doelen gesteld, een jaar geleden al. Ik wilde meer stabiliteit in mijn leven, meer discipline, de hoofdzaken van de bijzaken leren onderscheiden om beter te kunnen focussen en mijn grenzen aan te geven. Ik wilde mijn Engels verbeteren, mijn internationale kansen vergroten. Ik wilde werkervaring opdoen en een goede basis creëren om wat op te bouwen, al weet ik niet eens wat ik op zou willen bouwen. Ik wilde kunnen wat heel veel mensen lukt: jarenlang voor dezelfde baas werken, heel lang op dezelfde plek blijven wonen en een relatie voor het leven, maar waarom eigenlijk? Ik vond mijn vrije zweverige geest wat ongecontroleerd fanatiek worden. Mijn realiteit werd zo anders dan die van de mensen om mij heen, waardoor het nog lastiger werd om het gevoel te krijgen dat ik begrepen werd. Ik kijk vaak net even anders naar situaties dan degene met wie ik op dat moment ben, alsof ik dingen standaard van een andere kant bekijk en als de ander het dan van mijn kant zou bekijken dan zie ik het weer anders.

Ik had al jaren moeite met gesprekken die niet diepgaand genoeg waren en de oppervlakkigheid vrat mijn energie. Het maakte mij wat wankel om steeds geen bevestiging te krijgen van wat ik van binnen voelde. Ik miste connectie en had het nodig dat er iemand naar mij zou luisteren die werkelijk elke gedachten die in mij opkwam aan zou kunnen en willen horen zonder mij te veroordelen. Ik wilde veilig mijn gedachten ordenen en mijn inzichten delen, maar mijn eisen lagen nogal hoog en steeds voelde ik teleurstelling en gaf ik het op om gehoord te worden. Vorig jaar schakelde ik een coach in die mijn gedachtegang goed kon volgen en mij daardoor meer zelfvertrouwen gaf. Hij heeft mij geleerd dat andere mensen mij niet hoeven te begrijpen en mijn gevoelens hoef ik niet te verklaren in redenen die voor anderen begrijpelijk zijn. Wat ik voel is gewoon wat ik voel en die gevoelens zijn er niet voor niets. Ik hoef ze niet te rationaliseren, maar alleen te ervaren en te accepteren. Elke keer als ik wat voel en door heb waar de oorzaak ligt, mag ik de oorzaak aanpakken door mijn energie terug te sturen naar waar het vandaan komt, zodat de situatie vanzelf veranderd. Ik heb ontzettend veel geleerd in de afgelopen maanden en toch loop ik mezelf soms nog steeds voorbij.

Het was hier rustig de afgelopen tijd, ik wilde niets ‘negatiefs’ meer schrijven, maar ik was mijn enthousiasme even kwijt alsof ik ergens in vastzat dus ik kreeg de woorden niet gevormd, terwijl schrijven één van de dingen is die ik het fijnst vind. Ondertussen ben ik wel doorgegaan met mijn schrijversopleiding die ik in september af zal ronden, inmiddels weet ik goed hoe je het aan kunt pakken om een boek te schrijven, mijn ontzettend ambitieuze idee om een bestseller te maken blijft dus gewoon zweven door mijn hoofd, al gaat het nog jaren duren. Ik twijfel soms wel of ik mijn doelen wat moet bijstellen, of ik toch eens realistisch moet worden of een dromer wil blijven met de grenzeloze fantasieën van een kind. Mijn hart zegt dat ik het laatste moet doen. Ik moet weer wat stappen ondernemen om dit gevoel niet te verliezen, zodat ik mijn hart blijf volgen, want de hoge doelen van mijn werk hebben mij wat serieuzer gemaakt en daar wil ik niet in doorslaan.

Het is tijd voor verandering.

2 gedachten over “Ik had doelen gesteld

  1. Een doel bereik je door je hart te volgen. Een droom kan werkelijkheid worden als je ervoor gaat. Maar een welles nietens spelletje met jezelf spelen vervaagt vaak alles en blijf je hangen.
    Je staat in het leven, je bent iemand en je moet je leven in handen nemen.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s