Die chaos in mijn hoofd!

37207846_10217075507466240_7138894085913313280_n.jpgIk heb van die momenten dat ik niet weet wat ik met mezelf aan moet. Dat ik wankel op het randje van mezelf happy in balans voelen, waarbij ik heel veel moeite moet doen om niet van dat randje af te glijden en in die emotionele spiraal in mijn hoofd te zakken. Eerder had ik die keuze niet, zag ik niet dat ik ook op het randje kon wankelen, maar gleed ik direct in die neerwaartse spiraal. Mijn zelfbeheersing is krachtiger geworden en daar ben ik dankbaar voor.

Afgelopen zaterdag ben ik naar de Zwarte Cross geweest en heb daar de hele dag gezelschap gehad van vrienden. Op zo’n dag denk ik dat ik de hele wereld aan kan en halverwege de dag verlies ik toch al mijn energie, waardoor ik op een strand in slaap val. Op zulke momenten vraag ik mij af, hoe doen mensen dat toch? De hele dag kunnen feesten en ook nog energiek blijven. Sommigen houden dat zelfs drie dagen vol. Hoe dan?

Op zondag hing ik de hele dag bij mijn ouders met mijn nichtje en twee neefjes en las ik een boek in de tuin, waarbij ik steeds in slaap viel. Het klinkt dan relaxed, maar eigenlijk wil ik mezelf dan zielig voelen van vermoeidheid en de spierpijn in mijn lichaam. Tegelijkertijd wil ik mij nooit meer unhappy voelen, maar de geest is zwakker in tijden van vermoeidheid, waardoor je sneller in oude patronen schiet. Gelukkig was daar mijn familie om mij vrolijk te houden en mijn nichtje bedacht dat wij samen naar het bos gingen om de hond uit te laten. Zij vermaakte mij met haar vrolijke woorden en haar belevingen. Wat is het toch fijn om 8 jaar te zijn. Ik laadde weer een beetje op en werd steeds enthousiast uit mijn gedachten getrokken door mijn neefje die fanatiek mijn naam aan het oefenen is, verder dan ‘Khanke’ komt hij nog niet. Die onschuldige vrolijkheid van een kind, ik zou willen dat we dit als volwassenen konden bewaren.

En nu is het maandag en is mijn vakantie officieel begonnen. Ik had hier zoooooo naar uitgekeken en kon niet wachten tot het zover was. Ik wilde vandaag sporten, maar toen ik er klaar voor was had ik toch eigenlijk geen zin. Raar hoe dat dan kan werken, eindelijk is het vakantie en dan? Mijn lover is op reis met zijn broertje. De afleiding is vertrokken en ik word direct geconfronteerd met de rommel in mijn stoffige huis en de chaos in mijn hoofd. Ik ben er nooit zo goed in als de liefde niet in de buurt is, als ik niet met drie uur bij hem zou kunnen zijn. Het geeft mij zo’n verlaten gevoel. Misschien moet ik mij toch weer eens verdiepen in wat theorie over verlatingsangst, of is het tijd om de fase van de zelfontwikkelingsboeken af te sluiten?

Terwijl ik mijn best doe mezelf vandaag aan de gang te krijgen om de rust in mijn hoofd terug te laten keren luister ik veel te vrolijke Portugese kinderliedjes. Ik versta er niet echt iets van, maar gek genoeg krijg ik er een rustig gevoel van, misschien word dat angstige, verlaten kind in mij hiermee afgeleid. Dit gaat een goede bezigheid zijn voor in de auto als ik vanaf augustus nog langer onderweg ben naar mijn nieuwe baan in Den Haag!

In het boek ‘Als een rivier’, van Paulo Coelho, las ik een stuk over een man van wie zijn leven een puinhoop was, hij kwam een huis tegen dat hij op ging knappen en toen het huis er weer goed bij lag was zijn leven spontaan veranderd. Of ook wel ik moet iets aan mijn huis gaan doen, de rommel opruimen! Mezelf weer happy en welkom voelen als ik terug ben, want morgen vlieg ik naar Kopenhagen om met de trein naar Zweden te gaan en een vriendin op te zoeken in haar nieuwe levensstijl. Iets met een Indiase Guru en een community… Mijn plannen zijn nog wat onduidelijk dus later vertel ik meer.

Advertenties

2 gedachten over “Die chaos in mijn hoofd!

  1. Opruimen is ook met jezelf bezig zijn.
    Misschien dat je gewoon eens moet leren om de energie in jou zelf te voelen stromen. Je liefde voelen aan jezelf denken voordat je dingen gaat ondernemen en zo op een randje staat om te vallen omdat je maar mee wilt doen.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s