Shit, ik voel gebrek aan respect..

IMG_8006De tijd gaat gewoon door, terwijl het voelt alsof mijn leven flink veranderd is. Tijdens mijn vorige blog hing ik in de laatste fase van mijn relatie. Inmiddels heb ik al geleerd om de liefde die ik weggaf in te zetten voor mijn eigen leven. Dat ging niet vanzelf, want daar ging flink wat getwijfel, liefdesverdriet, paniekaanvallen en gesprekken met liefdevolle mensen aan vooraf. Bizar dat je soms niet beseft hoeveel mensen er om je geven als je maar gewoon lang leven de lol doorgaat met iets wat niet bij je past. Ik werd overweldigd door fijne berichten. En er was zelfs een vriend die elke dag met mij wilde bellen zodat ik door de moeilijkste fase heen zou komen, ongelofelijk. Even dacht ik.. dat kan ik hem toch niet aan doen om elke dag naar de dingen die door mijn hoofd gaan te moeten luisteren. Maar het was fijn voor ons beiden, want het delen van onze chaotische levens heeft mij elke dag weer aan het lachen gemaakt en nieuwe energie gegeven.

Sinds deze relatie voorbij is ben ik gaan beseffen dat ik het patroon, van altijd maar IMG_8012verliefd zijn en vluchten in het leven van een man, eens moet doorbreken. Volgens mij ben ik sinds ik 1 ben al verliefd. Als ik mijn dagboeken er op nalees kwam het vaker voor dat ik verliefd was op 2 of 3 jongens dan dat ik eens niet met mannen bezig was, bizar!Ik verspil mijn energie aan het blij maken van mensen die nogal veel op hun eigen leven gericht zijn, terwijl ik ondertussen mijn dromen steeds weer uitstel, omdat ik te moe ben op het moment dat ik aan mezelf toe kom. In de jaren dat ik vrijgezel was, ben ik meestal druk geweest met het beantwoorden van appjes van personen die wat drama te delen hadden of mannen die gewoon niets te doen hadden en zinloos aandacht vroegen. 28 jaar, het is nooit te laat voor nieuwe inzichten.. Ik moet toegeven ik ben heel even als een jachthond op zoek gegaan naar nieuwe mannelijke aandacht, maar dit keer krijg ik er geen voldaan gevoel meer van. Mannen boeien mij nu gewoon niet voor het spel van aantrekken en afstoten, voor vriendschap gelukkig nog wel. Een tijdje ging of gaat er door mijn hoofd dat de credits van de man gewoon verspilt zijn voor mij en dat ik over moet stappen op de vrouwen. Toen ik dit met een vriendin besprak zei ze: ‘ja, misschien moet je het gewoon proberen. Wat jij in een relatie zoekt, dat je je begrepen voelt, is misschien meer iets wat je bij een vrouw zult vinden’. En toen dacht ik.. jeetje.. wat een eyeopener. Ik wil begrepen worden.

IMG_8081In tussentijd ben ik nog steeds niet verliefd op een vrouw en vind ik het maar een doodeng idee. Vrouwen kun je niet bespelen, zoals dat kan bij een man. Voor vrouwen heb ik respect en die wil ik niet kwetsen. Door deze gedachten ben ik gaan beseffen dat er respect voor mannen ontbreekt in mij en daar ben ik niet trots op, maar zo is het blijkbaar wel. Er zijn te veel mannen op mijn pad gekomen die negatieve voetstappen hebben achtergelaten. Vind je het vreemd dat een relatie niet werkt als ik het respect niet voel… Ik heb weer iets gevonden om te onderzoeken en te verbeteren voor mezelf, al heb ik geen idee waar te beginnen. Misschien bij het begin? De band met mijn vader? De banden met mijn broers? De paar unieke mannelijke vrienden waar ik het respect al wel bij voel? Hoe ontwikkel je het respect voor mannen als soort? Heb jij enig idee?

4 gedachten over “Shit, ik voel gebrek aan respect..

 1. Wanneer de tijd klaar is zal je de liefde van je leven vinden. Maar liefde begint bij jezelf. En dat is misschien wat je eerst moet zoeken om dan het te delen.
  Als ik je tekst lees ben je altijd opzoek gegaan naar bevestiging in de verkeerde zin. Want die bevestiging was gevoel en dat wou je beantwoord hebben. Dat is geen liefde.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. die bevestiging was gevoel en dat wou je beantwoord hebben.
  Wat ik hiermee wil bedoel is dat je altijd de liefde zag of voelde maar dat je eigenlijk jouw gevoel dat je had wou voeden. Liefde is meer dan alleen maar delen het gaat in eerste instantie om liefde aan jezelf te kunnen geven. En juist dat ging je misschien opzoek.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s