Let’s make heaven on earth!

Een tijdje geleden chatte ik met een man. Ik weet niet meer hoe we er op kwamen, maar ik vertelde hem dat ik mij een beetje heb afgezonderd van de wereld. Al klinkt dat een stuk extremer dan het in werkelijkheid is. Wat ik eigenlijk bedoel is dat ik geen tv-53016282_556159798212996_4607662364215476224_naansluiting heb en het nieuws niet volg. Ik lees mijn horoscoop in de Metro, als mijn collega die heeft meegenomen naar het werk. Zo heb ik ook een beetje contact met de buitenwereld. Ik lees liever wat ik zelf wil, onderwerpen die mij werkelijk boeien en dat zijn voornamelijk boeken over psychologie met Boeddhistische invloed, waarvan de insteek positief is, gericht op acceptatie, mindfulness en persoonlijke ontwikkeling. Sporadisch kijk ik Netflix, skip ik de agressieve invloeden en kies ik voor rustige docu’s of films die net een beetje anders zijn. En met de tijd die ik overhoud, omdat ik niet alles hoef te volgen kan ik leren over medische basiskennis of heb ik contact met vrienden of mensen die ik nauwelijks ken, maar die ook willen dat er dingen veranderen, in hun eigen leven of in de maatschappij.

Waar je je mee bezighoudt wordt jouw waarheid, het beïnvloed de bril waardoor je naar 53257545_2319384805006164_8966127221223718912_nde wereld kijkt en dat heb je zelf in de hand. Misschien komt het over als een kop in het zand theorie, maar dat is niet zo, want vaak vang ik wel iets op over het nieuws door anderen die zich er druk over maken en als het mij boeit doe ik mijn research intens en laat het dan weer los voor zover mij dat lukt. Als je alles bij wilt houden zit jouw hoofd straks vol met wat de media je voorschotelt, bekijk je de wereld misschien wel door een angstige, verharde bril en dat is dan jouw eigen keuze, maar besef wel, dat wij met zijn allen op deze manier de wereld echt niet ietsje mooier gaan maken. Alles wat je aandacht geeft groeit. Als we de negatieve media minder aandacht geven zijn ze gedwongen om minder drama te delen en een realistischer beeld van de wereld te laten zien. Let’s make heaven on earth!

53037989_1066301673562525_6693430896994811904_nDus ik heb aardig mijn weg gevonden in de omgang met deze bijzondere wereld, maar toen zei de man waar ik mee chatte iets van: ‘Eigenlijk is het niet handig dat gevoelsmensen met een goed hart zich afzonderen, want zo houden materialistische, rationele mensen de macht en zie wat daarvan terechtkomt’. En daar had hij een dingetje waar ik nog wel over nadenk, want het redden van de wereld heb ik als primaire doel opzij gezet. Dat is zo’n doel waardoor je regelrecht tekent voor een burn-outproces, omdat je een verantwoordelijkheid op je nek haalt waar je maar een heel ieniemie beetje invloed op hebt. Maar hij heeft wel gelijk, de wereld verandert zich niet vanzelf. Eigenlijk hoeft het ook niet zo moeilijk te zijn om je positieve steentje bij te dragen aan het mooier maken van de wereld. Neem gewoon je plek in! Laat zien wie je bent, wat je denkt en wat je voelt zonder in een slachtofferrol te hangen, wees vriendelijk en respectvol en probeer niet te oordelen, maar wel je mening mee te laten tellen. Stop met jezelf wegcijferen! NEEM JE PLEK IN!! Kies je standpunten en wijk af van de massa!

 

Een gedachte over “Let’s make heaven on earth!

  1. Wel dan zijn wij een beetje hetzelfde. Ik ben ook wereldvreemd zo noem ik het dan. Tv zegt me heel weinig en wat ik lees zal niet snel iemand anders lezen.
    De media is dat wel het juiste wat ze laten zien of horen? Vaak doen ze er toch een schepje boven op om maar medelijden te hebben of in het verhaal mee te gaan.
    Weet je gewoon doen en laten wat jezelf wilt. Je hoeft niemand te volgen. Het is soms al moeilijk om jezelf te volgen zeg ik altijd.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s