Become happy, focus op je doel!

66023335_2445439945690921_4351476477066215424_n.jpgHeb je weleens nagedacht over hoe je naar het leven kijkt? Is er ooit in je opgekomen dat wat wij zien en wat ons is aangeleerd misschien niet helemaal klopt? We raken massaal in de war en er is gebrek aan psychologen of andere psychische hulp. Zegt dat niet genoeg? Komen we wel echt hulp te kort of hebben we het leven te complex gemaakt? We hebben een beeld van de wereld e n specialiseren ons in een rol van de maatschappij zonder de basis van het leven en de wereld goed te begrijpen en zonder ons persoonlijke doel helder voor ogen te hebben. De fundering aan kennis, begrip, omgaan met gevoelens en de persoonlijke missie ontbreekt bij veel mensen.

66431927_466361150788982_2741500504327585792_n.jpg

Gevoelens zijn niet echt een sexy onderwerp, want als je eerlijk en open bent over dat wat daadwerkelijk in je omgaat heb je al snel de stempels: “labiel, gebrek aan controle of het ontbreken van een filter” gewoon omdat gevoelens vaak nogal wisselend zijn al willen zo graag van niet. Ik weet wat mensen in deze maatschappij van mij verwachten. Ik weet hoe ik mij zou moeten gedragen om aan de maatstaven van de massa te voldoen, hoe ik beleefd zou kunnen zijn en dat het soms gewenst is dat ik geen eerlijke, directe, uitdagende teksten uit mijn mond laat ontsnappen. Maar mijn hart zegt dat ik mezelf mag laten zien, mijn waarheid mag leven en vooral niet zelf de grootste leugenaar van mijn bestaan moet zijn. Of mijn waarheid nou de waarheid is dat maakt niet zoveel uit, misschien is er niet eens maar één waarheid. We zijn als mensheid in de war, geloven het beeld dat de media ons schetst, de informatie die aangestuurd wordt door de politiek. Ons leven wordt beïnvloed door angst en macht van andere personen. We denken na over onderwerpen waar wij totaal geen invloed op hebben en maken ons er dan druk om. We doen onszelf te kort door de wereld te fanatiek te willen volgen, want de wereld is niet te volgen. We zijn te complex geworden en ons persoonlijke doel in het leven misschien wel verloren.

66374441_336291180659591_7420282970004520960_nHet wordt tijd om de focus te verleggen en voornamelijk toe te laten waar jij blij van wordt. Vraag jezelf af wat jouw droom is, geloof daarin en ga ervoor. Zorg dat je elk obstakel dat je onderweg tegenkomt overwint. Zorg dat je de kennis krijgt om je doel te bereiken, vraag de hulp die je nodig hebt, geef anderen de hulp die je kunt bieden. Speel het spel van geven en nemen en wees niet bang om te falen, want als je gedisciplineerd en gefocust blijft zal je op een dag je doel bereiken.

 

2 gedachten over “Become happy, focus op je doel!

  1. Het leven is niet makkelijk en dat zegt men niet als men geboren wordt. Er wordt veel aangeleerd en gespiegeld om het leven zo goed mogelijk door te komen. Maar zoals je schrijft. Over je gevoelens mag je niet altijd praten of laten zien. Soms negatieve soms zeer positieve en zelfs sensuele gevoelens. Je kan ze niet altijd uiten. Er is zeker genoeg hulp maar de beste hulp is die jezelf geeft en die jouw leven optimaal maakt. Dan nog wordt men geacht om op een lijntje te lopen spijtig genoeg.
    Het leven is hard maar bang nee dat mag je niet zijn om van het leven te kunnen genieten.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s