Ken je dat.. Issues?

In het Nederlands wordt het Engelse woord issues vaak gebruikt voor problemen, maar je kunt het ook vertalen naar onderwerpen/vraagstukken volgens mijnwoordenboek.nl. Ik persoonlijk legde de link vaak naar iets negatiefs, omdat andere mensen het ook vaak in negatieve vorm gebruiken, zo van: ‘die persoon heeft issues’ en wanneer iemand het op die manier zegt, lijkt het net alsof het iets uitzonderlijks is. Maar hebben we niet allemaal issues of bestaan er echt mensen die fluitend door het leven gaan en nooit even stilstaan met vragen? Ik denk het niet.. volgens mij is het leven gewoon iets vol vraagstukken.

Foto spanje

Issues dus, het onderwerp raadt het al ik vraag mij dingen af, zoals ik in mei aangaf valt mijn haar een beetje uit. De Huisarts noemt het alopecia, de Dermatoloog onderzoekt het verder, al een paar weken nu. En ondertussen heb ik rationeel de situatie geaccepteerd en lijken mijn gedachten aardig rustig, terwijl het thema in mijn onderbewustzijn door lijkt te gaan en een eigen leven leidt, waar ik niet meer bewust bij kan. De kale plek op mijn hoofd is inmiddels groter geworden tot 2,5 bij 2,5 centimeter en mijn hoofdhuid wordt steeds gevoeliger en wat rood. Het kan van alles zijn, maar volgens mij ben ik al op de meest spannende dingen getest en kwam daar niets uit. Het kan dus ook bijna niets zijn, zoals een tekort aan vitamine D (wat betekent dat ik direct naar de zon moet!).

Samen met een van mijn beste vriendinnen ga ik dinsdag naar Maarssen voor een mini operatietje aan mijn hoofdhuid. Er worden bij mijn haar 2 stukjes huid met haarzakjes weg gehaald voor onderzoek naar haarziektes of andere gekke dingen. Ik kreeg mega stress toen het mij zojuist verteld was, maar toen mijn vriendin aangaf dat zij meegaat nam de stress al af.

Al die vage lichaamsverschijnselen die mensen in het algemeen hebben komen vaak door stress en stress kan door belachelijk veel factoren ontstaan, zich opslaan in je lichaam en zich omzetten tot vage klachten. Het gekke is, mijn hoofd is vaak rustig alsof ik stress niet meer bewust meemaakt, maar alleen lichamelijk. Of misschien is stress mijn gemiddelde staat van zijn en weet ik niet meer hoe het voelt om stressvrij te zijn. Op sommige dagen word ik overvallen door extreme spierkrampen/stijfheid, duizeligheid en mega vermoeidheid, maar gelukkig voel ik mij wel blij. Wellicht ga ik binnenkort eens uitzoeken waar ik mogelijk stress door ervaar en dit ombuigen in positieve projectjes met als doel ontspannen door het leven te gaan!

De opdracht voor mij en voor iedereen die dit leest is: buig je stressfactor om naar iets leuks/gezelligs. Of in ieder geval: doe iets waardoor de stress afneemt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s