Je weet wel.. Liefde!

67604072_511842459586782_1269967824508420096_nIk wil weer eens schrijven over liefde, omdat ik zo goed ben in liefdesadviezen voor een ander. Ik doorzie de mooie kanten en de minder mooie kanten van de mens. Ik voel het verschil tussen respect en disrespect, vertrouwen en jaloezie, ruimte gunnen of claimgedrag. Ik herken het verschil tussen arrogantie, zelfverzekerdheid of onzekerheid. Ik heb het door als je bescheiden bent of het gewoon niet weet. Ik ben een ster in relatieadvies en een ramp in het zelf hebben van een relatie, want als je dingen snel doorziet is de romantiek opvallend vlug voorbij. Of ben ik de ware nog niet tegengekomen? In hoeverre die ook zal bestaan.

Relaties, liefde ik vind het zoiets ingewikkelds en soms denk ik oprecht dat ik er geen zin meer in heb. Nog geen 30 ben ik en ik spreek al als een teleurgestelde, gescheiden vrouw van 50 of 60, die al 3 vechtscheidingen achter de rug heeft, maar zover is het bij mij nog niet gekomen. En steeds harder denk ik dat dit ook niet gaat gebeuren, niet omdat ik geen persoon kan vinden die lang genoeg bij mij wil blijven tot aan trouwen en scheiden toe, maar omdat ik het zo snel pijnlijk en vermoeiend vind. Ik vind het jammer dat ik niet veel rolmodellen zie of ken die enorm happy in vrijheid en zorgeloosheid leven, want nu lijkt het net of het gek is om voor vrijheid te kiezen, alsof ik zo ontzettend teleurgesteld ben geraakt dat ik een relatie uitsluit en misschien is dat ook wel zo, maar misschien past die vrijheid ook gewoon beter bij mijn persoonlijkheid en is dat wat lastig te begrijpen. Want weetje, het lijkt mij eigenlijk heel gezellig om regelmatig met een liefdevol persoon te slapen. Het lijkt mij heerlijk als iemand mij onvoorwaardelijk liefheeft, maar ik zie het zo verdomd weinig in relaties om mij heen, waardoor ik bijna geloof dat het niet bestaat. Mijn angst voor de liefde is die lading aan beperkingen uit jaloezie of claimgedrag. Ik ben als de dood om zelf jaloers te zijn als ik wel voor iemand zou gaan, want het voelt als zo’n pijnlijk iets.

Ik heb mensen weleens horen praten over vrijgezellen van eind 20, alsof ze per definitie iets mankeren. Ik mankeer ook vast iets. Ik ben zo gevoelig, waardoor het extreem pijn doet wanneer iemand die dichtbij mij staat mij afwijst of verkeerd begrijpt. Misschien heb ik daarom niet graag meer iemand te close in mijn buurt. Of misschien wil ik er niet meer voor gaan, omdat ik zo snel verveeld ben, waardoor ik weer afscheid moet nemen en weer door die pijn heen moet. Of omdat het mij nooit goed lukt om de ander los te laten als die klaar is met mij. Liefde… ik ben er nog niet zo goed in, maar als je advies over de liefde nodig hebt.. Ik heb de beste adviezen over liefde (maar dan vooral voor jezelf). Goed, ik moest even ontladen van alle observaties en gevoelens aan wel en niet liefdevol gedrag in vriendschappelijke- en liefdesrelaties tijdens mijn feestweekend. Als je dit alles niet kunt volgen.. Ik begrijp je volledig!

Een gedachte over “Je weet wel.. Liefde!

  1. Liefde is iets mooi, liefde kan pijn doen. En ook in jouw leven maak je keuzes. Je hoeft geen relatie te hebben als je gelukkig voelt. En ach liefde die kan je ook wel krijgen maar moet niet altijd gebonden zijn. Dat doet het ook geen pijn als iets stuk loop.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s