Terugblik de massageopleiding!

In 2015 begon ik aan de opleiding tot Holistisch masseuse aan de Holos Academie voor Massagetherapie in Utrecht. Ik wilde graag kunnen masseren. Mensen hun gevoelens leren verlichten en iets kunnen betekenen als iemand pijn of stress heeft. Ik wilde in elke situatie hulp kunnen bieden. Ik herinner mij goed zo’n 7 jaar daarvoor toen mijn oma op sterven lag dat zij veel pijn had. Ik wilde haar aanraken, haar pijn verzachten, maar had geen idee wat ik daarvoor zou kunnen doen.

Ik ging een massageopleiding volgen. Ook voor de persoonlijke ontwikkeling en om in de buurt te komen van de ideale liefdespartner. Ik kreeg ongeveer 14 maanden les, 8 uur per dag op de maandag. De lessen waren een verademing voor mij. Het was als thuiskomen en mij volledig geaccepteerd voelen. Vaak begon de les met een meditatie in een kring. Daarna vertelde iedereen hoe hij/zij zich op dat moment voelde en hoe iedereen er bij zat. Het was voor mij een incheckmoment met mijn gevoel. Daar kwam ik in het dagelijks leven niet echt aan toe. In het dagelijkse leven was het vooral rennen, door door door!

Ik had te veel doelen voor mezelf bedacht. Een baan van 4 dagen per week. De massageopleiding op maandag, een schrijversopleiding op zaterdag. Voor beiden moest had gewerkt worden. Opdrachten maken, oefenen, studeren, boeken lezen. Ik had de lat te hoog gelegd. Nadat ik bijna alle massagelessen had gevolgd kwamen de theorie-examens. Voor de eerste 2 toetsen was ik gezakt en de volgende 2 stonden al ingepland. Ik had te veel genoten van de ontspannen en leerzame lesdagen en liet het studeren in mijn eigen tijd iets te vaak achterwegen. Het was niet haalbaar om op de toppen van mijn tenen door te gaan, want de toetsen zou ik op zo’n korte termijn zeker niet halen. Ik stopte met de opleiding in 2016. Mijn plan was een pauze van een aantal maanden om te kunnen leren en dan weer door te gaan.

Mijn leven vol uitdagingen ging door en ik kwam te vaak niet aan studeren toe. De jaren vlogen voorbij. De drempel om terug te gaan naar de opleiding werd steeds hoger. Toch bleef ik de studieboeken er regelmatig bij pakken om te studeren en ze vervolgens na een aantal weken weer aan de kant te leggen. Medische basiskennis en de anatomie van de spieren leren waren niet echt mijn ding. Toch kon ik het niet los laten en wilde ik mijn diploma nog steeds halen, want massage is wel echt mijn ding!

Inmiddels is het 2021 en zijn we 5 jaar verder. Ik heb mijn diploma nog steeds niet gehaald. Maar in het afgelopen 1,5 jaar heb ik wel keihard gestudeerd naast mijn werk. Alle vier de theorietoetsen heb ik nu gehaald, waarvan de laatste toetsen zelfs met een 8,8 en een 10. Ik kan het blijkbaar wel en heb hiermee een groot deel van mijn faalangst overwonnen. Nu nog even doorzetten, de laatste loodjes tot aan het praktijkexamen van volgende week. Ik ben zooo benieuwd of het mij gaat lukken.

4 gedachten over “Terugblik de massageopleiding!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s