Doelen voor 2022

Het is alweer halverwege januari. Een tijd waarin veel mensen hun goede voornemens alweer hebben losgelaten. De populairste goede voornemens zijn: afvallen, meer sporten en bewegen, stoppen met roken en minder alcohol drinken. Vaak mislukken deze voornemens, omdat ze te veeleisend of te vaag zijn. Als je het 1 dag niet volgehouden hebt vind je misschien dat je gefaald hebt. Om die teleurstelling te vergeten laat je gewoon het hele voornemen los. En doorrr.. volgend jaar weer een kans. 

Ik maak elk jaar doelen voor het nieuwe jaar. Als ik het doel dat jaar niet haal dan stel ik mezelf gerust met de woorden: ‘misschien was het niet het juiste moment’. Of misschien was mijn doel niet belangrijk genoeg en laat ik het los. Wanneer ik het wel belangrijk genoeg vind, neem ik het mee naar het volgende jaar. Zo stond 5 jaar lang op mijn lijstje dat ik mijn massage diploma wilde halen. En na 5 jaar is het dan eindelijk gelukt. Ook was een paar jaar geleden mijn plan, om voor mijn dertigste mijn studieschuld te hebben afgelost. Dat doel staat nog steeds op mijn lijstje. Al gaat het voor mijn dertigste niet meer lukken. Maar dit jaar weet ik zeker dat ik mijn studieschuld volledig ga aflossen. En sinds mijn 18de/19de roep ik al dat ik een boek ga schrijven. Ook dit doel staat nog steeds op mijn lijstje. Misschien de komende 10 jaar nog wel elk jaar.

Ik schrijf dit in de hoop je te inspireren en je een beter gevoel te geven als je voor jouw gevoel al gefaald bent. Laat deze gevoelens los en begin opnieuw. Zorg er voor dat je jezelf uitdaagt, maar niet te streng bent als het niet lukt. Schrijf een aantal dingen op waar je mee aan de gang wilt dit jaar. Als je dan eens een dagje niks te doen hebt, kijk je naar het lijstje en pak je daarvan iets op. Het is wel heel belangrijk dat je (ook) leuke dingen opschrijft. Anders is het niet erg motiverend om met het lijstje aan de slag te gaan. Bedenk wat grote doelen, waar je het hele jaar mee aan de slag kan. Maar bedenk ook wat kleine, makkelijke doelen, om jezelf regelmatig een postief gevoel te geven, omdat je weer wat hebt afgerond.

Een paar van mijn doelen voor 2022 zijn:

  • Brandweerbus ombouwen tot camper
  • C1 rijbewijs halen
  • Studieschuld afbetalen
  • De Content Camper website afmaken
  • Elke maand blog posten Oops I changed my mind
  • 1000 euro verdienen met De Content Camper
  • 3 nieuwe landen bezoeken

Misschien lukt het allemaal. Misschien niet. Misschien voeg ik later nog wat toe aan mijn lijstje. Hoe dan ook is het inspiratie voor mijn huidige jaar en een hulpmiddel voor mijn doelen van volgend jaar. Verder houd ik mij bezig met zoveel mogelijk spullen verkopen of gewoon weg doen. Loslaten! Ruimte maken! Op naar weer een nieuwe versie van mezelf en mijn leven. 

Heb je nog leuke tips of inspirerende boeken? podcasts? documentaires? Laat het mij weten.

2 gedachten over “Doelen voor 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s