Nog 2,5 maand en dan is alles anders

En ondertussen gaat het leven gewoon door. Er verandert ineens zoveel dat ik soms echt even een momentje stil moet staan om alles te verwerken. Tussen het camper bouwen door moest ik ook ruimte maken voor emotionele veranderingen, zoals afscheid nemen. In januari overleed mijn opa. In februari mijn oma. Ineens ben ik de rol van kleinkind verloren. Onwerkelijke fases. En het hoort er allemaal bij in het leven. Loslaten is denk ik echt mijn thema dit jaar. 

Gelukkig gebeuren er ook heel veel leuke dingen. In maart hebben we ons (Marnix) huis verkocht. De oplevering zal eind mei zijn, dus dat gaat super snel. Ook is definitief duidelijk dat mijn kantoorbaan eind mei afloopt. En afgelopen week ben ik voor de zevende keer tante geworden, van een schattig jongetje! Ik heb een nieuwe website gemaakt voor mijn eigen bedrijf (bijna af). Verder hebben we enorme vooruitgang geboekt met het bouwen van de camper. Daarover zal ik binnenkort weer updaten via decontentcamper.nl. Kortom mijn leven veranderd razendsnel en het voelt super goed. We komen steeds dichterbij het leven van onze dromen. Steeds dichterbij een eenvoudiger, rustiger en tegelijkertijd avontuurlijker leven. Ik heb ineens zoveel zin in mijn leven. 

Wat staat er de komende tijd op het programma?

We zijn lekker bezig met het bouwen van de camper. Dat moet ook wel, want na de oplevering van de woning eind mei hopen we in de camper te kunnen wonen. Verder hebben we een mooie uitdaging om het hele huis leeg te krijgen. Zoveel mogelijk spullen proberen we te verkopen de komende tijd. En naast het werken voor een baas tot eind mei is het tijd om een eigen online bedrijf te starten. Ik word tekstschrijver en social media beheerder. En misschien nog wel veel meer. We zien het wel. De ruimte om écht te leven geeft mij zoveel rust. Ik ben niet zo’n persoon van te veel zekerheid en het leven in een ratrace. Ik hou van een beetje spanning en avontuur. Voelen dat je leeft! Niet meer die dagelijkse structuur en verwachtingen, niet meer druk maken om dingen die eigenlijk niet eens belangrijk zijn. Maar gewoon afwachten wat het leven ons brengt en dat zo’n beetje 4 versnellingen lager dan in het huidige leven. Het is tijd om naar onze eigen behoeftes en onze lichamen te luisteren. 

Soms voelen deze veranderingen heel spannend. Maar ik twijfel geen seconde. Dit is precies wat ik wil en dat geeft zoveel rust! 

En jij? Leef jij nog het leven dat bij je past? 

Advertentie

3 gedachten over “Nog 2,5 maand en dan is alles anders

  1. Wat gaaf om dit te lezen Janneke. Fijn dat je ondanks het verdriet ook een hele hoop spannende uitdagingen op stapel hebt staan. Zowel voor jezelf als samen met Marnix.

    Heel veel plezier bij de tijd die komen gaat.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s