Nog 3 dagen werken

En dan? Wat ga ik doen?

Mijn hart volgen, nog meer dan ik al deed. 

Een maand lang fulltime camper bouwen met mijn lief. 

Ik ga de manier van leven die ik de afgelopen jaren heb geleefd zoveel mogelijk loslaten. Met een lege bladzijde beginnen. De patronen en gewoonten die mij toch niet zo gelukkig maken loslaten. De mooie dingen en mensen meenemen naar het volgende hoofdstuk. Ik ben gelukkig en dankbaar dat ik uit de ratrace kan stappen. Dat ik niet meer hoef te vergaderen en niet meer mee hoef te denken en te werken aan het plan van een ander. 

De afgelopen jaren hebben mij ontzettend veel geleerd. Na mijn studie heb ik 8 jaar lang mijn weg gezocht in het kantoorleven. Ik ben super dankbaar voor alle kansen die mij geboden zijn. Super dankbaar dat er elke keer opnieuw een leidinggevende was die het vertrouwen had om met mij samen te werken. 

Ik heb echt veel geleerd over verschillende persoonlijkheden en strategische spellen binnen kantoorpanden. Ik heb geleerd dat ik sommige persoonlijkheden fantastisch vind. En dat er ook (weinig, maar toch) type mensen zijn die ik niet uit kan staan. Ook niet na lang blijven proberen. 

Ik heb geleerd dat ik niet te sturen ben als ik het ergens niet mee eens ben. En dat geduld nog steeds mijn sterkste kant niet is. Ik heb geleerd dat het dodelijk vermoeiend is als je altijd alleen je positieve kant wilt laten zien en dat je schaduwzijde soms gewoon schaamteloos aanwezig mag zijn.

Al mijn banen hebben natuurlijk veel goeds gebracht. Ik heb heel veel toffe en inspirerende mensen ontmoet. Ik denk dat veel anderen misschien wel op hun plek zouden zitten bij de kansen die ik kreeg. Maar ik besef dat dit niet meer mijn pad is. Werken achter een computer vind ik prima. De hele dag rechtop stilzitten in een ruimte vol met mensen die ook rechtop stilzitten past niet bij mij. 

Als ik terugdenk naar hoe ik mijn dagen op de basisschool doorbracht dan besef ik dat dat kleine meisje van toen nog sterk aanwezig is in mij. Dat meisje die niet kon concentreren als de leraar saaie dingen vertelde over aardrijkskunde of geschiedenis. Dat meisje die zat te dagdromen en uit het raam naar buiten keek naar wat er daar allemaal gebeurde. Dat meisje die bijna niet kon wachten tot ze mocht stoppen met stilzitten.

Ik ga stoppen met stilzitten, want ik moet nu bewegen. Het avontuur roept mij! 💗

Advertentie

2 gedachten over “Nog 3 dagen werken

 1. Wat je geleerd hebt kan je nu meenemen in jouw of jullie avontuur.
  Geniet ervan en zo zal je merken dat het leven veel te bieden heeft. Zowel positief als negatief want daar zal men altijd mee geconfronteerd worden.
  Succes.

  Aum Shanti

  Geliked door 1 persoon

 2. Het avontuur gaat beginnen. Wat gaaf! De laatste loodjes, en dan klusserdeklus waarna jullie op pad kunnen en wel zullen zien wat er op jullie pad terecht komt.

  Veel plezier met alle mooie, spannende, ontroerende en uitdagende dingen op je weg naar avontuur.

  Marnix en jij heel verl plezier en maak er wat moois van.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s