Over Janneke

Ik ben Janneke, inmiddels 30 jaar. Ik zet mijn passies schrijven en masseren in om de wereld een beetje mooier te maken. In 2015 ben afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam (Media, Informatie en Communicatie). Sinds september 2015 volg ik de opleiding Holistische Massage Therapie in Utrecht. En sinds november 2016 volg ik een opleiding Romans en Korte verhalen aan de Schrijversacademie in Amsterdam. Mijn missie is de wereld veranderen door mensen te motiveren positief en outside of the box te denken en in hun eigen kracht te staan. Ik houd van schrijven, reizen, lezen, leren, dansen, Yoga, mediteren, teenslippers en dromenvangers. Ik ben verslaafd aan informatie verzamelen en nieuwe kennis opdoen, geïnteresseerd in gezonde voeding, verschillende culturen en op een dag wil ik heel veel talen kunnen spreken.

Oops I changed my mind is ontstaan in 2014. In die tijd zou ik naar Spanje gaan om af te studeren. Een week voordat mijn afstudeerperiode begon ben ik van gedachten veranderd en heb ik een ticket naar Costa Rica geboekt. Onvoorbereid ging ik aan de slag en dacht ik dat het allemaal wel goed zou komen. Na vier maanden in het groene paradijs kwam ik geen stap verder met mijn scriptie en ben ik weer terug naar Nederland gegaan. Mijn afstudeerscriptie heb ik uiteindelijk geschreven over samenwerking tussen het radioprogramma KRO Adres Onbekend en het televisieprogramma KRO Spoorloos. Tijdens dit proces leerde ik dat je lef moet hebben als je iets wilt bereiken en dat gepaste brutaliteit je verder kan brengen. Dat leverde mij vele interessante ontmoetingen, interviews en een dikke vette zes voor mijn scriptie op.

Ik ben opgegroeid in een dorp met een grote tuin en drie broers. De ruimte in de tuin werd gebruikt voor de honden, kippen, konijnen, duiven, cavia’s, ratten, muizen, kraaien, voorraden hout, groente, fruit en een trampoline. Alle dieren konden niet mee op vakantie, dus gingen we niet. Gelukkig werd mijn zwerversbloed snel ontdekt en namen familie of vriendinnen van mijn moeder mij mee op vakantie. Ik mocht mee varen met mijn opa en oma, naar familiepark Slagharen met mijn moeders beste vriendin en haar drie dochters, naar Disneyland met mijn drie broers, naar België met mijn moeders andere vriendin, nog een keer naar België met mijn oom, tante en nichtje.

De tweede keer in België ontmoette ik mijn eerste vriend, die tien minuten bij mij vandaan woonde. Hij boekte mijn eerste vliegticket, naar Zakynthos, Griekenland. De eerste keer in de wolken was magisch. Ik werd verliefd op reizen, het buitenland, het mooie weer, de palmbomen en de blauwe zee en wilde niet meer in Nederland wonen. Een paar jaar later, toen ik 18 was, zorgde deze eerste liefde er voor dat ik mijn droom uit liet komen en vertrok ik voor vijf maanden naar Curaçao. Vanaf dat moment wist ik zeker dat ik in het buitenland wilde wonen. Toch kwam ik terug naar Nederland. Het kostte me langer dan een jaar om de omgekeerde cultuurshock te verwerken, maar het emigratie idee is nog geen dag uit mijn hoofd verdwenen.

Dan vraag je je vast af wat ik hier nog doe, soms vraag ik me dat zelf namelijk ook af. Maar ik ben hier nog niet klaar. Ik wil mezelf nog verder ontwikkelen in onder andere het mooie Amsterdam, een goede basis opbouwen voor de rest van mijn leven en genieten van mijn zes opgroeiende neefjes en nichtje. Mijn familie en vrienden zijn natuurlijk ook super belangrijk, maar die zijn oud, wijs en avontuurlijk genoeg om mij waar dan ook ter wereld op te komen zoeken.

Ben je verder nog geïnteresseerd? Dan kun je voor aanvullende informatie, zoals foto’s kijken op mijn Facebookpagina: http://www.facebook.com/oopsichangedmymind

8 gedachten over “Over Janneke

 1. Beste Janneke, wat een leuk en lezenswaardig blog! Stuitte er gisteren bij toeval op (zocht info over de Tweede Steeg in Amersfoort waar ik afgelopen vrijdagochtend in aanloop naar een motorweekend van de uitstekende Cappuccino mocht genieten, maakte jou nog een compliment daarover). Heb diverse van je belevenissen mogen ‘meebeleven’ en ondanks dat ik je verder niet ken was het erg leuk om te lezen. Knap gedaan!

  Geliked door 1 persoon

  • Hey Bert,
   Wat leuk dat je toevallig op mijn blog beland bent en ook nog de moeite neemt om een berichtje achter te laten. Bedankt! Ik werd er blij en geïnspireerd van en heb de pagina ”Over Janneke” gelijk geüpdatet en jouw naam genoemd. Goed dat je Cappuccino compliment gemaakt hebt, nu weet ik tenminste nog wie je bent! Ik hoop dat een leuk motorweekend hebt gehad en dat je deze blog blijft volgen en wie weet zie ik je weer eens op de Cappuccino bij de Tweede Steeg.

   Like

 2. Hoi Janneke,
  Bedankt voor je aardige reactie en een nog uitgebreidere inkijk in je leven (ken ik je toch een beetje meer)! Het plaatsen van het bericht was voor mij een kleine moeite maar voor jou duidelijk een groot plezier. Ga je blog zeker volgen de komende periode, ben nieuwsgierig naar je nieuwe avonturen en zoektocht naar een baan! Het motorweekend was top, heerlijk gereden, lekker gegeten en mooie biertjes na afloop. Zit voorlopig weer vastgebakken aan mijn drukke werkzaamheden (Advocatenkantoor vlakbij CS in Amsterdam), maar pak heel soms de motor voor een ‘losse’ rit, dus wellicht tot ziens!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoi Janneke,
  Wat leuk om te lezen wat jou zoal bezig houd. Ook een heel mooi stuk dat geschreven hebt over je nieuwe baan op het Stadsloket. Je bent een gedreven persoontje en vindt het leuk dat wij nu collega’s zijn. By the way: wij vinden het niet erg als je soms iets harder praat tegen de bezoekers aan de balie. 🙂

  Like

 4. Hoi Janneke,
  Vandaag zag ik je in het stadsdeelkantoor. Ik kon net je voornaam opvangen toen ik mijn paspoort moest afrekenen. En nu probeer ik met je in contact te komen, als je dat op prijs stelt natuurlijk:). Ik ben Robbert, vrij lang (jij zeker!), kaal hoofd en een suffe lach toen je me aankeek…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s