Dingen afronden voelt zo definitief (deel 1)

Sinds mijn vakantie-ervaring bij de community met Guru Sri Vast blijf ik in mijn hoofd zitten dat ik verder wil schrijven over de bijzondere ervaringen van daarna, maar ik stel het steeds maar uit om het niet af te hoeven sluiten. Zo kan ik blijven hangen in een cirkeltje van fijne, bijzondere herinneringen, alsof het gisteren was. Los daarvan ben ik ook weer in een soort rollercoaster van mijn leven beland, daar later meer over.

40681535_234932167184757_6030434082754658304_nIk had mij voorgenomen om 12 dagen bij de community te verblijven, maar ik kwam er al snel achter dat ik niet zo’n geweldige aanpassingsvermogen heb om in een groep te functioneren. Soms vind ik het wel lekker als niemand weet wat ik aan het doen ben of als ik activiteiten onderneem op mijn eigen tempo zonder te overleggen of te wachten op anderen. Na mij jarenlang te hebben verdiept in psychologie en persoonlijke ontwikkeling bedacht ik mij ineens dat het misschien wel oké is om te leven met de overtuigingen die mij zijn aangeleerd, waarom zou ik deze los moeten laten?

Toen mijn vriendin na een paar dagen met het idee kwam dat ze weg wilde bij de community om weer even terug naar Nederland te gaan, was ik ook de laatste die haar tegenhield. Ik nam afscheid van de vriendelijke communitymembers en mijn vakantie kreeg een hele andere wending. Ik appte met een vriend, waarmee ik 10 jaar geleden op Curaçao woonde en die ik inmiddels al zo’n beetje 7 jaar niet had gezien, omdat hij naar Zweden was verhuisd. Mijn plan was om hem en zijn vriendin en kids een avondje te bezoeken, maar dat avondje werd nu een heel weekend.40897111_230193084326624_4627225407672811520_n

Ik stapte in de (verkeerde) trein van Eslov naar Jönköping en kreeg al snel een waarschuwing van de conducteur dat ik met het treinkaartje dat ik had gekocht niet in die trein had mogen zitten. Als ik het volgende station uit zou stappen zou hij mij verdere problemen besparen. Na een paar uurtjes was ik dan eindelijk aangekomen bij Danny en dat was bijzonder, want onze levens waren gewoon doorgegaan en toch voelde het voor mij alsof ik hem pas nog gezien had. De vakantie werd veel specialer dan ik van te voren kon bedenken. Danny en Sara namen mij mee naar prachtige uitzichten in Jönköping en mijn jarenlange idee van Scandinavië was direct omgeslagen. In mijn hoofd was het er altijd koud en had ik er niets te zoeken, maar ik werd stiekem een beetje verliefd op de enorme hoeveelheid groen en het prachtige uitzicht, de rust dat het uitstraalt en op de ervaring van dat moment op zich, met de mensen met wie ik was. Terwijl ik dit schrijf voel ik weer een blokkade en wil ik niet verder schrijven wil ik niet dat het leven verder gaat zonder dat ik het bij kan houden.

40694625_1931379013838622_8968343621916950528_n

Mijn goede voornemens uit mijn vorige blog om mij wat meer met de natuur bezig te houden zijn nog niet echt op gang gekomen. Ik ben nog niet echt gaan wandelen en die ecologische shampoo en zeep zijn ook nog niet in mijn huis terug te vinden, zelfs dat afval scheiden heb ik nog niet over genomen. Ik had echt iets meer van mezelf verwacht toen ik alles schreef, maar goed ik hou de goede voornemens nog even vast en zodra de tijd rijp is implementeer ik weer wat goede gewoontes in mijn leven, ofzo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s