‘People Can’t Drive You Crazy if You Don’t Give Them the Keys’

img_0068De KRO-NCRV heeft besloten mij niet uit te nodigen voor een gesprek. Het is jammer, maar ik heb er voor gekozen er vrede mee te hebben. Een lange tijd heb ik gehoopt om daar te mogen werken, om er ontzettend veel te leren. In 2014 en 2015 heb ik er stage gelopen, eerst bij het televisieprogramma Spoorloos en later ben ik afgestudeerd bij het radioprogramma Adres Onbekend. De KRO-NCRV is een plek waar ik mij thuis voel en waar ik niet de onrust ervaar om zo snel mogelijk afscheid te nemen. Maar het geeft niet.

Ik heb geleerd om situaties te accepteren zoals ze zijn. Een jaar lang was dat een van de onderwerpen van mijn Holistische massageopleiding. Wat ben ik ontzettend dankbaar dat ik dat heb geleerd. Ook herhaalt op zulk soort momenten de titel van een boek door mijn hoofd: ‘People Can’t Drive You Crazy if You Don’t Give Them the Keys’. Ik kocht het boek in 2014 op de airport van Miami toen het bleek dat ik weer mijn overstap had gemist naar Midden Amerika, net als het jaar daarvoor. Ik vind de kracht van de titel zo sterk dat ik nauwelijks nog teleurstelling in mijn leven ervaar. Meestal denk ik ‘Fuck it en dooooor!’.

Ondertussen ben ik bezig met masseren, af en toe bedienen in mijn favoriete café en studeren voor mijn twee opleidingen. De Schrijversopleiding vind ik trouwens super interessant. Ik reis in mijn eigen fantasie en voel mij zo tevreden als ik weer een tekst geschreven heb. Schrijven is dus echt het ding wat ik het allerliefst doe. Wel moet ik nog een beetje aan mijn planningen werken. Ik lever elke tekst tot nu toe een dag te laat in. Mijn doel is dus iets aan mijn timemanagement te doen. De komende tijd ga ik mij denk ik maar een beetje afzonderen en keihard studeren, masseren en schrijven. Vanaf volgende week ben ik weer een weekje alleen in een huis in Hilversum, dus dat komt goed uit. Dan mag ik op mijn nieuwe knuffelige Kittykat-vriendinnetje Jopie passen. Ik vroeg me af waar ik de naam Kittykat vandaan had gehaald, want ik ben nooit zo druk met katten om er ook nog een koosnaampje voor te bedenken. En toen kwam er ineens een Facebookpost van mijn oude huisgenootje Amber met een foto van een Kittykat. Ik heb het dus gewoon gejat dat koosnaampje.

Goed, vanaf halverwege januari mag ik een tijdje bij een vriendin in Amsterdam logeren, mijn favoriete stad. Hopelijk kan ik dan weer even rondkijken voor een eigen woning of een kamer in de hoofdstad. Iets voor na de zomer denk ik. Ik heb al wat ervaring met zoeken in Amsterdam en het is me in al die tijd nog niet echt gelukt. Dus eerlijk gezegd zie ik het nog niet zo snel gebeuren, ook niet om mijn huidige bijna werkloze bestaan. Daarom bied ik mij deze zomer weer aan als de oppas van je lege huis of met je kat of welk ander huisdier dan ook. Ik moet zeggen, de zomerplanning begint al aardig vol te lopen, dus wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s